PROJEKCIJA FILMA BESKONAČNA SREĆA

Filmski program Secret Arts Cinema u Oris – Kući arhitekture

06.03.2017 u 16:11

Bionic
Reading

Beskonačna sreća je dokumentarni film o 'najboljoj rezidencijalnoj zgradi na svijetu', slavnoj 8 Tallet (Osmici) koja je smještena u predgrađu Kopenhagena, a projektirao ju je nagrađivani arhitekt Bjarke Ingels

Film su realizirali Ila Bêka i Louise Lemoine, umjetnički i životni partneri, arhitekti i dokumentaristi koji iznalaze nove narativne filmske forme o suvremenoj arhitekturi. Oni žive i rade u Parizu, a predaju i na prestižnom Sveučilištu Columbia. Beskonačna sreća je uvrštena u kolekciju Muzeja moderne umjetnosti (MoMA) u New Yorku, a donosi zavodljivu, simpatičnu i pamtljivu priču o slavnoj zgradi i njenim stanovnicima. Osmica, osim što je dom svojim stanarima, istodobno je turistička atrakcija, svojevrstan sociološki eksperiment, ali i neiscrpna inspiracija.  

Projekcija filma održava se danas 6. ožujka u 20 sati. Nakon toga bit će održan razgovor s arhitektima Teom Horvat i Robertom Loherom, a osim o filmu i Osmici, razgovarat će se o održivoj arhitekturi, ali i o arhitekturi održivog društva. Pored filma i razgovora, posjetitelje Kuće arhitekture i programa Secret Arts Cinema očekuje izložba fotografija s Instagrama. Hashtag je krajnje predvidiv: #8house, a fotografi su poslali svoje fotografije sa svih strana svijeta.