U GLAVNOM PROGRAMU

Filmovi 'Comic Sans' i 'Agape' uvršteni na beogradski FEST

20.02.2018 u 17:34

Bionic
Reading

Komedija 'Comic Sans' redatelja Nevija Marasovića i film Branka Schmidta 'Agape' uvršteni su u glavni natjecateljski program Međunarodnog filmskog festivala u Beogradu FEST, koji će se održati od 23. veljače do 4. ožujka

Marasovićev i Schmidtov film uvršteni su među 16 ostvarenja u glavnom natjecateljskom programu, a uz te filmove na festivalu će se prikazati 'Egzorcizam' Dalibora Matanića, 'Fuck Off I Love You' Anđela Jurkasa i 'Žaba' Elmira Jukića.

  • +12
Film Nevija Marasovića Comic Sans Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Ana Mikin

Prošle godine glavnu nagradu FEST-a osvojio je film 'Ne gledaj mi u pijat' Hane Jušić, a filmove 46. FEST-a ocjenjivat će redatelj Milčo Mančevski, predsjednik žirija, glumica Mila Turajlić, redatelj Jovan Jovanović, glumac Gordan Kičić i Elma Tataragić, festivalska selektorica.

  • +4
Film Agape Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Matanićev 'Egzorcizam', nedavno nagrađen u Brazilu, prikazuje se u sklopu nenatjecateljskog programa pod nazivom 'Specijalne projekcije'.

Filmovi 'Fuck Off I Love You' Anđela Jurkasa i manjinska hrvatska koprodukcija 'Žaba' Elmira Jukića prikazuju se u ostalim nenatjecateljskim sekcijama.

U žirijima festivala sudjeluju hrvatski filmski profesionalci - o najboljem filmu u programu 'Srpski film', između ostalih, odlučivati redatelj Lordan Zafranović koji je predsjednik žirija i skladatelj Alen Sinkauz.

Jedan od članova žirija programa FEDEORA je i filmski kritičar, urednik, sveučilišni predavač i producent filmskih manifestacija i programa Zlatko Vidačković, a ravnateljica Pula film festivala Gordana Restović članica je žirija nagrade kritičara Nebojša Đukelić za najbolji film iz regije.