VRIJEME TRANZICIJE

Film 'Za ona dobra stara vremena' premijerno u Puli

17.07.2018 u 15:26

Bionic
Reading

Film ‘Za ona dobra stara vremena’ premijerno će biti prikazan 18.srpnja na 65. Pulskom filmskom festivalu. Scenarist filma Dominik Galić kroz ovaj film prikazuje generaciju mladića zahvaćenu tranzicijom socijalizma u kapitalizam, odnosno vremenom koje se mijenja, a koje oni nikako ne mogu prihvatiti. Zapravo, prepušteni su sami sebi i svojim životnim odlukama, stoji u najavi filma

Radnja filma odvija se u Zagrebu, a Hrvoje i Borna prijatelji su od djetinjstva. Život je za njih još uvijek igra: cure, utakmice, tulumi. No dolazi vrijeme sazrijevanja, a svaki od njih nalazi vlastiti način na koji se nosi sa životnim nedaćama u društvu u kojem nema ni jasnih pravila ni mjesta za nevinost i naivnost. Iznenadne odluke koje će morati donijeti odredit će njihove životne putove, a njihovo prijateljstvo doći će na ispit zrelosti. Na Balkanu svaka generacija ima svoje razloge za odlazak. Ovo je priča o generaciji koja živi prijelaz iz socijalizma u kapitalizam, najavljeno je.lavne uloge pripale nešto manje poznatim, ali sve boljim mladim glumcima Karlu Mrkši, Marku Petriću, Filipu Sertiću, Denisu Bosaku, Andreju Dojkiću, Vini Jurčić, Elizabeti Brodić.

Film Za ona dobra stara vremena Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Za ona dobra stara vremena

Ivo Gregurević, Mustafa Nadarević, Ksenija Pajić, Matija Prskao, Žarko Potočnjak, Boris Svrtan, Zijad Gračić, Dragan Despot proslavljena su imena hrvatskog glumišta, koja su ovom filmu dala dodatnu vrijednost, dok su glavne uloge pripale nešto manje poznatim, ali sve boljim mladim glumcima Karlu Mrkši, Marku Petriću, Filipu Sertiću, Denisu Bosaku, Andreju Dojkiću, Vini Jurčić, Elizabeti Brodić i mnogim drugima.

Scenarist je Dominik Galić, a film je režirao Eduard Galić.