IVANA MARINIĆ KRAGIĆ

Film 'Nun of Your Business' nagrađen na Festivalu europskog filma Palić

28.07.2021 u 15:37

Bionic
Reading

Dugometražni dokumentarni film "Nun of Your Business" Ivane Marinić Kragić proglašen je najboljim u sklopu natjecateljskog programa Paralele i susreti Festivala europskog filma Palić, održanog u srpnju u Srbiji

Film, koji prati dvije mlade časne sestre koje se zaljubljuju na katoličkom okupljanju u Zagrebu, svjetsku je premijeru imao na prošlogodišnjem ZagrebDoxu, na kojem je osvojio nagradu publike, podsjeća u svojoj objavi HAVC.

U filmu se pojavljuju Maruška Aras, Mia Anočić Valentić, Iva Mihalić, Ana Maras Harmander, Sanja Milardović, Jadranka Elezović, Asja Jovanović i Vlasta Ramljak.

Scenarij potpisuju Ivana Vuković i Ivana Marinić Kragić, koja je ujedno i redateljica, producentica te direktorica fotografije.

Nastaje u produkciji hrvatske kuće Marinis Media i koprodukciji srpskog Set Sails Filma, a u svibnju ove godine nagrađen je i na losanđeleskom SEEfestu.

Nakon prikazivanja u Srbiji i nagrade, Nun of Your Business nastavlja svoj put po svjetskim filmskim festivalima, najavljeno je.

Ovogodišnje, 28. izdanje Festivala europskog filma Palić, održano je od 17. do 23. srpnja na Paliću i u Subotici, u organizaciji Otvorenog univerziteta Subotica.

Tijekom predfestivalskog programa i središnjeg dijela manifestacije publici je predstavljeno više od 130 filmova iz svih krajeva Europe, u 15 različitih selekcija i programskih cjelina, a među njima i pet naslova iz Hrvatske.