FESTIVAL KNJIŽEVNOSTI

Faro(pi)s u Starom Gradu posvećen Dževadu Karahasanu

18.08.2015 u 16:55

Bionic
Reading

Ovogodišnje 14. izdanje festivala književnosti Faro(pi)s, koji se od 19. do 21. kolovoza održava u Starom Gradu na Hvaru, bit će u znaku nagrađivanog bosanskog pisca i filozofa Dževada Karahasana

Kako se ističe u najavi, u tri festivalska dana i noći o autorovu djelu govorit će niz uglednih međunarodnih i domaćih kritičara, teoretičara, pisaca i prevoditelja, a sam autor čitat će ulomke iz svog impresivnog pripovjedačkog, dramskog i esejističkog djela.

O njegovu djelu a govorit će Helmut Boettiger, Ajka Bottiger-Berlin, Alma Sarajlić, Katarina Luketić, Ervin Jahić, Tonko Maroević, Edin Urjan Kukavica, Sinan Gudžević, Nikica Petković, Almir Basović, Andriana Kos Leitman, Dijana Hadžizukic, Fahrudin Kujundžić i Vid Barić.

Festivalska se događanja odvijaju na Trgu Škor i Trgu Svetog Stjepana, dok Faro(pi)sove matineje u Dominikanskom samostanu u jutarnjim satima donose promocije knjiga. Bit će predstavljena Karahasanova romaneskna trilogija 'Što pepeo priča', knjiga pjesama 'Lažne trudnice' Zilhada Ključanina, te dvojezična poema 'Zona tišine' (Silenzonne) Nikice Petkovića.

Festival, čiji je selektor Ervin Jahić organizira Udruga Moria u suradnji s Hrvatskim društvom pisaca (HDP) i uz potporu Ministarstva kulture.