STROGA CENZURA

Facebook se osramotio zabranom Rubensovih slika

24.07.2018 u 16:37

Bionic
Reading

Muzeji su se našalili na račun Facebooka jer je cenzurirao aktove slavnog flamanskog slikara Petera Paula Rubensa

Facebooku u zadnje vrijeme stvarno nije lako. Osim što ga svi poprijeko gledaju zbog korištenja podataka koje prikuplja, sad se našao i na meti sprdnje flamanskih muzeja jer je cenzurirao aktove slavnog slikara Petera Paula Rubensa.

Flamanska turistička zajednica snimila je duhoviti film u kojem muzeji posjetiteljima koji imaju Facebook brane gledanje aktova. Većina flamanskih muzeja potpisala je otvoreno pismo Marku Zuckerbergu kojim ismijavaju pretjeranu cenzuru na Facebooku.

U pismu se navodi kako Facebook automatski cenzurira Rubensova djela, pa se flamanska turistička zajednica pita jesu li grudi i stražnjice u djelima legendarnog slikara uistinu nedolične. Iako pismo ima šaljiv ton, Flamanska turistička zajednica dodaje kako im cenzura na Facebooku zagorčava život.

Još jedan duhoviti komentar bio je da Rubens ima račun na Facebooku velika je vjerojatnost kako bi ga pratio velik broj obožavatelja.

'Umjetnost povezuje, baš kao društvene mreže', zaključak je pisma Marku Zuckerbergu.

Facebook ne dozvoljava reklame sa sadržajem za odrasle, pa čak niti umjetničkog karaktera. No, kad nije promidžba u pitanju, umjetnički prikaz nagih tijela je dozvoljen.

Facebook je navodno pristao na razgovor s Flamanskom turističkom zajednicom, no nije imao službeni komentar na cijelu situaciju.

Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube