ZRELI IZBORNICI

Evo što penzići žele gledati u muzeju

22.03.2014 u 11:01

Penzići kustosi

Izvor: Promo fotografije / Autor: MMSU

Bionic
Reading

Riječki penzioneri odazvali su se pozivu Muzeja moderne i suvremene umjetnosti te osmislili izložbu pod nazivom 'Žena u zbirkama Muzeja'

U projektu nazvanom 'Penzići – kustosi' sudjelovali su umirovljenici iz pet klubova starijih osoba: Romana Brnada, Ana-Marija Frunzi, Marija Šenk, Vidojka Cernia, Meri Minić, Erminia Fabac, Marijan Štrokač i Meri Maržić.

Prepušten im je izbor teme i odabir umjetničkih radova iz Zbirki muzeja, a na prvom sastanku odabrali su temu Žena u zbirkama Muzeja.

'Mislimo da su žene sa svojom ulogom općenito pokazale svu ljubav, ljepotu i kreativnost, kako u životu, tako i u umjetničkom izražavanju. Pružena nam je prilika da gledamo očima umjetnika pa smo to i prihvatili', kazali su.

Nakon razgledanja Zbirki, uz pomoć stručnih djelatnika Muzeja odabrali su umjetnine koje će biti izložene 24. ožujka.

Na izložbi će biti predstavljeni radovi Zlatka Price, Nikole Reisera, Lazara Vozarevića, Carla Ostrogovicha, Predraga Peđe Milosavljevića, Vladimira Udatnyja, Marie Arnold, Ive Dulčića, Otona Glihe, Vlahe Bukovca, Carla Sbisa, Ferdinanda Kulmera, Sonje Kovačić Tajčević, Milene Lah, Frane Kršinića, Sandre Vitaljić, Mare Milin, Vlaste Žanić, Vladimir Gudca i Sanje Iveković.

Izložba se može razgledati do 5. travnja.