FRANKFURTSKI SAJAM KNJIGA

Europsko zlato Profil Internationalu

13.10.2011 u 14:13

Bionic
Reading

Na Frankfurtskom sajmu knjiga, izdavačka kuća Profil International osvojila je zlatnu nagradu za izdanje Figo uči čitati u kategoriji edukativnih izdanja za predškolski odgoj. Udžbenik hrvatskog jezika za treći razred osnovne škole Priča o jeziku 3 nagrađen je nagradom Merit award.

Na najvećem i najpriznatijem sajmu knjiga na svijetu, Frankfurtskom sajmu knjiga, izdavačka kuća Profil International osvojila je zlatnu nagradu za edukativni komplet radnih materijala autorice Vesne Jelušić 'Figo uči čitati' u kategoriji edukativnih izdanja za predškolski odgoj, a udžbenik hrvatskog jezika za treći razred osnovne škole Priča o jeziku 3, autorica Vesne Budinski, Gordane Ivančić, Martine Diković i Martine Kolar nagrađen nagradom Merit award. Oba izdanja urednički potpisuje Maja Križman Roškar.
Nagradu je dodijelila natječajna komisija koju čine EEPG (Europsko udruženje izdavača udžbenika), IARTEM (Međunarodna organizacija za istraživanje udžbenika i edukativnih materijala) i Frankfurtski sajam knjiga.

Hrvatska je u utrci za nagradu imala jaku konkurenciju koju su činile Finska, Velika Britanija, Njemačka, Španjolska, Švicarska, Irska, Estonija, Češka, Portugal, Slovenija, Mađarska, Litva, Norveška, i Danska, a Profilovi predstavnici primili su nagradu pred 7500 izlagača iz 110 zemalja svijeta te, tvrde, na najbolji način promovirali Hrvatsku i njezino izdavaštvo.

EEPG je osnovan 1991. godine. Sjedište organizacije je u Danskoj, a direktor njezinog glavnog ureda je Prebent Späth. Generalna skupština EEPG-a održava se jednom godišnje, u vrijeme održavanja Frankfurtskog sajma knjiga. Na natječaj se mogu prijaviti svi europski izdavači udžbenika.