veliki uspjeh

Eurimages podržao jednu većinsku i dvije manjinske hrvatske koprodukcije

02.07.2018 u 16:40

Bionic
Reading

Među trideset dugometražnih europskih filmskih koprodukcija koje je podržao Upravni odbor fonda Euroimages su i tri hrvatske - većinska 'Zora' Dalibora Matanića te dvije manjinske, 'Sin' Ines Tanović i 'The Barefoot Emperor' Petera Brosensa, izvijestio je u ponedjeljak Hrvatski audiovizualni centar

Film 'Zora', koprodukcija Hrvatske i Italije, podržan je sa 190 tisuća eura, 'Sin' redateljice Ines Tanović, koprodukcija između Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske, sa 125 tisuća eura, a 'The Barefoot Emperor' redatelja Petera Brosensa, koprodukcija Belgije, Nizozemske, Bugarske i Hrvatske, sa 250 tisuća eura.

Matanićev film nastao je u produkciji Kinorame, hrvatski koproducent filma Ines Tanović je Spiritus Movens, a filma belgijskog redatelja Petera Brosensa i američke redateljice Jessice Woodworth, Propeler Film.

Hrvatskim koprodukcijama upravni odbor europskog koprodukcijskog fonda Eurimages ukupno je dodijelio 565 tisuća eura.

  • +4
Dalibor Matanić Izvor: tportal.hr / Autor: tportal

U kontekstu Strategije za ravnopravnost spolova Eurimagesa, kojoj je cilj uspostaviti ravnopravnost u broju prijavljenih i podržanih projekata autorica i autora, na 151. sjednici, koja je održana od 18. do 22. lipnja u Montrealu, 32 posto podržanih projekata su djela redateljica, ističe HAVC.