ZDRAVSTVENI PROBLEMI

Elina Garanča opet odgodila zagrebački koncert

09.03.2011 u 09:57

Bionic
Reading

Koncertom u četvrtak trebao je dirigirati njezin suprug, dirigent s Gibraltara Karel Mark Chichon, a najavljen je i Simfonijski orkestar HRT-a

Zagreb definitivno nema sreće s latvijskom opernom zvijezdom Elinom Garančom. Po drugi put u istoj sezoni mezzosopranistica je sinoć kasno odgodila koncert u dvorani Lisinski najavljen za četvrtak, 10. ožujka, zbog zdravstvenih razloga, javljeno je iz dvorane Lisinski.

Prvi put čuvena je pjevačica, koja se proslavila ulogom Carmen, odgodila koncert u ciklusu Lisinski subotom u listopadu prošle godine, ali je obećala novi termin u istoj sezoni. Sutrašnjim koncertom trebao je dirigirati njezin suprug, dirigent s Gibraltara Karel Mark Chichon, a najavljen je i Simfonijski orkestar HRT-a.

Operna zvijezda u Zagreb je trebala doputovati iz Beča u 13.35 sati te navečer održati pokus u Lisinskom. Na programu su trebale biti zarzuele i operne arije, među njima i one iz Bizetove Carmen. Latvijska zvijezda jako je prorijedila nastupe pa je ovog ožujka u planu imala samo nastup u Zagrebu. No, za zagrebački će joj debi trebati treća sreća.