RADOVI NA AUKCIJI

Dvodnevna likovna kolonija u Vukovaru

14.05.2010 u 10:36

Bionic
Reading

Dvodnevna humanitarna likovna kolonija, na kojoj sudjeluje sedam članova vukovarske Hrvatske likovne udruge (HLU), počela je s radom u prostoru zgrade nekadašnjeg Radničkog doma u središtu Vukovara

Predsjednik HLU-a Vukovar Drago Jelić istaknuo je kako likovni umjetnici planiraju naslikati 40-tak radova s motivima Vukovara, a slikarska djela darovat će gradu Vukovaru, koji će ih ponuditi na otkup putem aukcija.

'Namjeravamo organizirati niz aukcija u gradovima diljem Hrvatske a sva prikupljena sredstva bit će utrošena u korist provedbe projekta 'Asistenti u nastavi' u idućoj školskoj godini', pojasnio je vukovarski gradonačelnik Željko Sabo, koji je obišao umjetnike. Napomenuo je da Grad Vukovar umjetnicima osigurao sredstva za platna, boje i ostali potrošni materijal.

Vukovar je jedan od prvih gradova u Hrvatskoj koji se uključio u projekt 'Asistenti u nastavi' i do sada su gradske vlasti za pet vukovarskih osnovnih škola, u kojima nastavu pohađaju i djeca s posebnim potrebama, osigurali sedam asistenata. Riječ je o educiranim osobama koje pomažu djeci s posebnim potrebama u lakšem obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

Sudionici humanitarne likovne kolonije su vukovarski likovni umjetnici Ljerka Božinović, Vera Karamjatović, Marija Vidović, Darko Tomić, Tomislav Kozimec, Domagoj Jurčić i Drago Jelić

Inače, zgrada vukovarskog Radničkog doma, u kojoj se održava likovna kolonija teško je devastirana tijekom jugo-srpskih topničkih napada u Domovinskom ratu, te se obnavlja već niz godina.