'ISLEDNIK'

Dragan Velikić dolazi u Hrvatsku predstaviti nagrađivani roman

06.05.2016 u 13:30

Bionic
Reading

'Islednik' Dragana Velikića, jednog od najvažnijih suvremenih pisaca u regiji, dobitnik je niza književnih nagrada, među kojima je i ona NIN-ova. U Hrvatskoj je ovaj roman objavio Meandar, a sada Velikić dolazi u Zagreb, Split i Osijek kako bi ga predstavio publici

Dragan Velikić rođen je u Beogradu 1953. godine, a dio svojeg djetinjstva proveo je u Puli, koja je postala njegova vječna književna opsesija. Diplomirao je opću književnost s teorijom književnosti na beogradskom Filološkom fakultetu. Od 1994. do 1999. bio je urednik izdavačke djelatnosti Radija B 92 te je pisao i kolumne za NIN, Vreme, Danas, Reporter i Status.

Od lipnja 2005. do studenoga 2009. bio je ambasador Republike Srbije u Austriji. Danas živi u Beogradu kao slobodni književnik. Među njegovim najpoznatijim djelima su 'Via Pula', 'Hamsin 51', 'Severni zid' i 'Ruski prozor', za koje je dobio niz nagrada. Njegov najnoviji roman je 'Islednik', koji je nagrađen NIN-ovom nagradom i unisono pohvaljen od strane kritike.

Velikić će 'Islednika' predstaviti u Splitu u utorak, 10. svibnja, u klubu Quasimodo od 20,30 sati. Uz njega o romanu govore Ivica Ivanišević, Patricija Vodopija i njegov hrvatski nakladnik Branko Čegec. Dan kasnije je Velikić u Zagrebu, kada je u 18 sati predstavljanje 'Islednika' u Knjižnici Bogdana Ogrizovića, a uz njega će tu biti Čegec i Miroslav Mićanović.

Konačno, u četvrtak, 12. svibnja, u 19 sati će se održati predstavljanje 'Islednika' u Osijeku. Promocija se održava u Klubu knjižare Nova na Trgu Ante Starčevića, a uz Velikića će govoriti i Helena Sablić Tomić