10.000 POSJETITELJA, 33 PROGRAMA

Dodjelom nagrada završeno 9. osječko ljeto kulture

22.07.2009 u 15:01

Bionic
Reading

Dodjelom nagrada u Osijeku je završeno 9. osječko ljeto kulture (OLJK) na kojemu su od 29. lipnja prikazana 33 kazališna, glazbena, likovna i filmska sadržaja

Povelju Osječkoga ljeta kulture i nagradu od pet tisuća kuna dobili su ansambl 'Cellomania' za koncert pod umjetničkim vodstvom Valtera Dešpalja, redatelj i koreograf baletne predstave 'Petar Pan' Dinko Bogdanić, glumica Areta Ćurković za ulogu u predstavi 'Završnica', autora Samuela Becketta i u režiji Zlatka Svibena te osječko Dječje kazalište 'Branka Mihaljevića' za izvedbu predstave 'Baltazar i tenor Koko'.

Nagrada medijskog pokrovitelja Glasa Slavonije 'Julije Knifer' ove je godine otišla u ruke umjetnika Zlatka Boureka, koji je, prema sudu Narcise Bošnjak, Tomislava Levaka i Ivane Đerđ Dunđerović (ocjenjivačkoga suda) najjače obilježio program ovogodišnje manifestacije.

Predsjednik ocjenjivačkog suda Ljubomir Stanojević izvijestio je da je ovogodišnje programe pogledalo oko 10.000 posjetitelja, a gradonačelnik Krešimir Bubalo najavio je kako su pripreme za 10. jubilarno Osječko ljeto kulture već započele.