večeras na htv-u

'Dobra ekonomija' donosi priče o Zero waste modelima upravljanja otpadom

13.04.2023 u 10:01

Bionic
Reading

'Onog trena kada smo dobili kante da razdvajamo otpad, mi smo tek stvorili problem', izjavila je za drugu epizodu dokumentarne serije 'Dobra ekonomija' Aleksandra Anić Vučinović

Uz nju su o temi otpada autori serijala razgovarali i s Markom Košakom, koordinatorom mreže Zero Waste gradova i općina iz Zelene akcije te Viktorom Simončićem, stručnjakom za zaštitu okoliša.

Razgovarali su i s Ivanom Jurešićem, pomoćnikom direktora Ponikve eko otok Krk i Sinišom Radikovićem, direktorom Pre-koma o ekološkom sustavu zbrinjavanja otpada. Također donose i riječku priču o Riperaju, gdje građani mogu besplatno popraviti neispravne sitne kućanske uređaje, razbijeni i oštećeni namještaj, odjeću, igračke i slično uz pomoć majstora koji posjeduju potrebna znanja i vještine. Riperaj je prvi takav projekt u Republici Hrvatskoj, a o njemu su razgovarali s voditeljicom Biom Gec.

Izvor: Društvene mreže

Šest epizoda - "Uvod u dobru ekonomiju", "Otpad", "Turizam", "Energetika", "Hrana" i "Graditeljstvo" prikazuju niz poduzetničkih priča koje propituju trenutni ekonomski sustav i daju odgovor na pitanje kako da osiguramo održiv, uravnotežen život nas samih ali i generacijama koje dolaze nakon nas.