u režiji Frane Marije Vulić Vranković

Dnevnik supermame intimna predstava o ljepotama i izazovima majčinstva

16.10.2023 u 16:00

Bionic
Reading

Krajem listopada, točnije 26. i 27. listopada u DKC Šesnaestici na zagrebačkoj Trešnjevci održat će se premijere monodrame Dnevnik supermame u režiji Frane Marije Vulić Vranković i produkciji Tragača, neovisnog kazališta iza kojeg već stoji nekoliko uspješnica (Šetači pasa, Nora-trenutak pobune)

Dnevnik supermame zbilja je dnevnik, kronologija događaja, koji nas vodi od trenutka kada glumica i autorica teksta, Jelena Hadži-Manev saznaje da je trudna pa do treće godine djetetova života i kao takav daje nam uvid u jedan od najuzbudljivijih i najizazovnijih perioda u životu žene progovarajući o temama majčinstva otvoreno i iskreno, stoji u priopćenju.

Predstava je nastala kao sukus intimnih i stvarnih anegdota autorice teksta kao i petnaestak drugih mama koje su svoja sjećanja i osobne priče podijelile s autoricom na druženjima i razgovorima u pripremnoj fazi.

Jedna od posebnosti produkcija s potpisom Tragača je stvaranje u neizravnoj komunikaciji s publikom pa će tako, osim osobnih priča već utkanih u predstavu, predstava ostati work in progress i ostavljati prostor za daljnje promjene i obogaćivanje novim iskustvima publike koja će pogledati predstave.

Naime, nakon svake izvedbe održat će se Odabrale mame after, domjenak s ciljem druženja i razmjene iskustava glumice i publike, a nove zanimljive priče obogatit će i promijeniti nove izvedbe. Autorica teksta, pokretačica i direktorica Tragača, Jelena Hadži-Manev predstavu najavljuje kao: zajedničku priču svih mama. Želja mi je da se mame čija su djeca starija s osmijehom na licu prisjete kako je izgledalo kad su bili mali, da se buduće mame pripreme za sve što ih čeka, a da se mame beba i male djece osjete manje usamljeno u toj uronjenosti u brigu za naše bebe i toddlere. Čak smo i termin igranja prilagodili mamama, predstava igra u 19 sati, pa još stignu i popiti kratko piće i odjuriti doma dati djetetu pusu za laku noć. I ja zajedno s njima“

Autorski tim predstave, uz redateljicu Franu Mariju Vulić Vranković, čine Dženisa Pecotić (kostimografija), Toni Starenešić (glazba) te Selma Sauerborn (scenski pokret).

Izvedbe predstave su: 28. listopada u 19 sati, 4. i 18. studenog u 19 sati