veliki interes

'Dnevnik Pauline P.' ušao među 10 deset najgledanijih hrvatskih filmova za djecu

06.04.2023 u 20:19

Bionic
Reading

Dugometražni igrani film Nevena Hitreca, 'Dnevnik Pauline P.' pogledalo je u dva tjedna prikazivanja 39.142 gledatelja, što ga smješta u deset najgledanijih hrvatskih filmova za djecu ikada

Film se prikazuje i u susjednoj BiH, a veliki je interes među školarcima, budući da je dobio preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja za gledanje u kinima u sklopu nastave medijske kulture, priopćeno je.

Riječ je o vedroj obiteljskoj komediji s elementima fantastike, snimljenoj prema školskoj lektiri autorice Sanje Polak. Film na topao i duhovit način progovara o školskim dogodovštinama, prijateljstvu, prvim ljubavima i obiteljskoj dinamici iz perspektive glavne junakinje koja neumoljivo pomiče granice jer je u njezinom svijetu sve moguće, napominje se.

Naslovnu ulogu igra Katja Matković, a u dječjim ulogama pojavljuju se još Aria Dunda, Ramona Ivanda, Tom Rushaidat, Jakov Švarc i Darin Pavišić.

U ostalim ulogama su Igor Kovač, Judita Franković Brdar i Borko Perić, a nastupaju i Iskra Jirsak, Ksenija Marinković, Vinko Kraljević, Dražen Kühn, Slavica Knežević, Nikša Butijer, Areta Ćurković, Anđelko Petric, Ljiljana Bogojević, Luka Petrušić, Draško Zidar, Alen Šalinović, Dušan Gojić, Helena Buljan.