SVE SE MIJENJA

Nakon što je pogledao film s Jonahom Hillom, Kanye West odlučio - više nije antisemit

26.03.2023 u 08:19

Bionic
Reading

Kanye West je na Instagramu napisao da se odriče antisemitizma nakon što je pogledao film '21 Jump Street' s glumcem Jonah Hillom zbog kojeg 'ponovno voli Židove'

Reper, koji se službeno zove Ye, u posljednjih je nekoliko mjeseci šokirao i uznemirio svoje bivše obožavatelje nizom izjava protiv Židova zbog kojih su tvrtka za proizvodnju sportske odjeće Adidas i druge modne kuće odlučile prekinuti suradnju s njim, a blokiran je i na većini društvenih mreža.

Najnovija objava Kanye Westa na društvenim mrežama djeluje kao pokušaj da povuče svoje ranije iskaze divljenja prema nacistima i Adolfu Hitleru.

'Gledanje Jonah Hilla u (filmu) '21 Jump Street' učinilo je da ponovno volim Židove', napisao je i dodao:

'Nitko ne bi trebao uzeti ljutnju prema jednom ili dvoje pojedinaca i pretvoriti je u mržnju prema milijunima nevinih ljudi. Nijedan kršćanin se ne može nazvati antisemitom znajući da je Isus Židov. Hvala ti, Jonah Hill, volim te.'

Neki korisnici društvenih mreža su naizgled pozdravili objavu uz humor, no mnogi je ne odobravaju.

  • +7
Kanye West Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

'To tako ne funkcionira, Kanye. Šteta je već učinjena. Sjeme mržnje koje si posijao već je izniknulo', napisao je jedan korisnik Twittera.

Reper, koji je javno govorio o svom problemu s mentalnim zdravljem, suočio se proteklih mjeseci s urušavanjem svojih poslovnih veza dok njegovo nepredvidivo ponašanje i ekstremistički govor i dalje izazivaju zabrinutost.

Njegov korisnički račun na Instagramu je prošle godine bio nakratko blokiran zbog kršenja pravila društvene mreže o uznemiravanju, u vrijeme dok je prolazio gorki razvod od zvijezde reality showa Kim Kardashian.

Adidas je ranije ovog mjeseca rekao da još uvijek razmišlja o tome što učiniti s ogromnim inventarom Westovih proizvoda Yeezy nakon što je okončana njihova suradnja prošlog listopada.

Tvrtka je, objavljujući svoje rezultate u 2022. godini, rekla da će eventualna odluka da ne prodaju robu povezanu s Westom izazvati gubitak od 1,2 milijarde eura.