BURTON, RITCHIe, FAVREAU...

Disney priprema čak 22 filmske adaptacije svojih klasika, slavni redatelji u igri

05.05.2017 u 10:00

Bionic
Reading

Dok remake 'Ljepotice i Zvijeri' obara rekorde na kinoblagajnama, Disney se dao u akciju najavivši novo ruho više od dvadeset svojih najpoznatijih crtanih filmova. U igri je nekoliko poznatih redateljskih imena koja će režirati filmske adaptacije Disneyjevih uspješnica

Disneyjeva adaptacija 'Ljepotice i Zvijeri', popularnog animiranog filma iz 1991. godine, u režiji Billa Condona i s Emmom Watson u glavnoj ulozi pokazala se kao pun pogodak. Kako bi iskoristio naklonost publike, očito željne raskošnih bajki na velikom platnu, Disney planira u narednim godinama filmske adaptacije 22 animirana klasika.

Priprema se remake 'Snjeguljice' te 'Kralja lavova', a premijera filmske adaptacije crtića 'Mulan' trebala bi biti održana u studenom iduće godine. Redatelj Tim Burton režirat će filmsku adaptaciju Disneyjeva crtića 'Dumbo' iz 1941. godine s Dannyjem DeVitom i Colinom Farrellom u glavnim ulogama, a redatelj filma 'Iron Man', Jon Favreau, prihvatio se drugog nastavka filmske adaptacije 'Knjige o džungli'.

Scenarist popularne serije 'Igra prijestolja' Bryan Cogman angažiran je za scenarij remakea Disneyjeva klasika 'Mač u kamenu' iz 1963. godine, a poznati britanski redatelj Guy Ritchie režirat će adaptaciju Disneyjeva 'Aladina' iz 1992. godine.

Glen Close zaigrala je zlicu Cruellu u Disneyjevu filmu '101 dalmatinac', no u najnovijem remakeu, čiji je radni naslov 'Cruella', glavnu ulogu će imati Emma Stone. Priprema se i adaptacija crtanog filma 'Petar Pan', koji će režirati David Lowry, a uloga Zvončice pripala je Reese Witherspoon. 

  • +3
Disnejyevi klasici koji će uskoro dobiti svoju filmsku adaptaciju Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Glazbu za remake 'Snjeguljice i sedam patuljaka' skladaju Benj Pasek i Justin Paul, koji potpisuju i glazbu za nagrađivani američki mjuzikl 'La La Land'.

Glumica Emily Blunt glumi glavnu ulogu u nastavku Disneyjeva klasika 'Mary Poppins' iz 1964. s Julie Andrews u glavnoj ulozi. Premijera filma 'Mary Poppins se vraća' najavljena je za božićne blagdane 2018.