PRODULJEN ROK ZA PRIJAVE

Dan D regrutira mlade dizajnere

07.05.2012 u 11:17

Bionic
Reading

Međunarodni festival dizajna DAN D ove će se godine održati od 15. do 17. lipnja u Staroj klaonici u Zagrebu, a središnja izložba festivala ponovno će okupiti najzanimljivije autore, autorice i autorske timove do 35 godina iz regije

U središtu pažnje Dana D i dalje je velika žirirana izložba stotinu najboljih mladih autora i timova iz regije koji predstavljaju svoje koncepte, samoinicirane i naručene radove u području dizajna vizualnih komunikacija, industrijskog dizajna, modnog dizajna, dizajna novih medija i slično.

Dan D od prvog izdanja 2010. godine nastoji predstaviti potencijal koji nose mladi dizajneri i dizajnerice, oni koji se trenutačno školuju ili su završili studij, već djeluju na sceni ili će na nju tek kročiti, ali unutar dobne granice do 35 godina.

Cilj je projekta učvrstiti suradnju pojedinaca, institucija i dizajnerskih inicijativa iz regije i stvarati veze s partnerima iz područja gospodarstva.

Dan D ove godine programski je proširen na tri dana, a uvedeni su novi sadržaji kako bi se dodatno ohrabrila interakcija između izlagača i potencijalnih naručitelja dizajna.

Upravo to je svrha početnog, Radnog dana D, ciljano osmišljenog s namjerom povezivanja i stimuliranja suradnje mladih dizajnera i poduzetnika, a uključuje različite forme: edukativna predavanja na temu design managementa te uspješnih suradnji dizajnera i poduzetnika, predstavljanje kvalitetnih primjera takvih suradnji koje su dovele do uspješnih proizvoda, speed-dating, razgledavanje izložbe uz stručna vodstva, dinamične neformalne sastanke i prezentacije.

Osim nekomercijalne središnje izložbe, drugu godinu zaredom D-market će predstaviti probrane domaće i regionalne dizajnerske brendove.

Dan D uključuje i niz gostujućih izložbi, među kojima je Mikserova inicijativa Young Balkan Designers, ali i nedavno lansirani projekt Design Tourism: Croatian Holiday '12, internacionalna platforma Ministry of Pleasure te nekoliko drugih. Bit će održana i predavanja inozemnih dizajnera i teoretičara dizajna te prezentacije.

Na Dan D mogu se prijaviti već realizirani ili posebno osmišljeni radovi, produkt dizajn, vizualne komunikacije, modni dizajn, koncept i drugo, a prijave je potrebno poslati najkasnije do četvrtka, 10. svibnja.

Više o natječaju doznajte na internetskim stranicama