FESTIVAL U KLAONICI

Dan D ponovno traži najbolje dizajnere

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 16.04.2012 14:10
  • Objavljeno 16.04.2012 u 11:19
Dan D 2011 (4)

Dan D 2011 (4)

Izvor: Promo fotografije / Autor: Dan D

Međunarodni festival dizajna Dan D objavio je poziv za sudjelovanje na središnjoj izložbi festivala, koja će i ovog puta okupiti najzanimljivije autore, autorice i autorske timove iz regije do 35 godina starosti. Dan D će se ove godine održati od 15. do 17. lipnja u Staroj klaonici u Zagrebu, a natječaj za sudjelovanje otvoren je do 8. svibnja

U središtu pažnje Dana D i dalje je velika žirirana izložba 100 najboljih mladih autora i timova iz regije koji predstavljaju svoje koncepte, samoinicirane i naručene radove u području dizajna vizualnih komunikacija, industrijskog dizajna, modnog dizajna, dizajna novih medija i slično.

Najavljeno je i nekoliko promjena u samom formatu, pa će se Dan D ove godine programski proširiti na tri dana, a uvedeni su novi sadržaji kako bi se dodatno ohrabrila interakcija između izlagača i potencijalnih naručitelja dizajna - poduzetnika i obrtnika.

Upravo to je svrha početnog, Radnog dana D, ciljano osmišljenog s namjerom povezivanja i stimuliranja suradnje mladih dizajnera i poduzetnika, a uključuje različite forme: edukativna predavanja na temu design managementa te uspješnih suradnji dizajnera i poduzetnika, predstavljanje kvalitetnih primjera takvih suradnji koje su dovele do uspješnih proizvoda, speed-dating, razgledavanje izložbe uz stručna vodstva, dinamične neformalne sastanke i prezentacije.

Kroz neformalni jednodnevni coworking session potaknut će se i zajednički rad, razmjena ideja i produktivne suradnje na licu mjesta.

Prošle godine pokrenuti D-market, kao ogledalo nekomercijalnoj središnjoj izložbi, vraća se i u 2012. te ponovno predstavlja probrane domaće i regionalne dizajnerske brendove, nositelje malih, ali za podizanje ljestvice kvalitete nezaobilaznih produkcija.

Posjetitelje očekuje i niz gostujućih izložbi, među kojima je Mikserova inicijativa Young Balkan Designers, ali i upravo lansirani projekt Design Tourism: Croatian Holiday '12, internacionalna platforma Ministry of Pleasure te nekoliko drugih.

Dan D ponovno donosi i predavanja inozemnih dizajnera i teoretičara dizajna te prezentacije autora, autorica i timova.

Prijave za sudjelovanje na Danu D 2012. zaprimaju se najkasnije do utorka, 8. svibnja, a detalji o natječaju i pravila sudjelovanja dostupni su na internetskoj adresi. 

Dan D zajednički organiziraju Hrvatsko dizajnersko društvo i Pepermint, u suradnji sa Studijem dizajna.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi