LUSEROVE ANIMACIJE

'Crveno uže' na medijskoj fasadi MSU-a

16.03.2011 u 15:11

Bionic
Reading

Medijska fasada Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu u petak, 18. ožujka, ponovno dobiva novo ruho. Ovoga puta bit će predstavljen rad mladog bečkog umjetnika Constantina Lusera

Constantin Luser predstavit će rad pod nazivom 'Das Rote Seil /Crveno uže' 18. ožujka u 18 sati u Dvorani Gorgona. Nakon premijere sedmominutni video moći će se promatrati na Medijskoj fasadi MSU-a. Za Muzej suvremene umjetnosti Luser, u suradnji sa Stefanom Arztmannom, realizirao je animirani video koji za polazišnu točku uzima Meyerov leksikon. Riječ je o njemačkoj enciklopediji koja je u različitim izdanjima izlazila od 1826, a prestali su je tiskati dolaskom nacista na vlast.

Luser interpretira Meyerov leksikon kroz vlastiti crtež, stoga će medijska fasada oživjeti animiranim crtežima koji će izbrisati granice između enciklopedijske stvarnosti i umjetničke imaginacije.

Constantin Luser trenutačno je jedan od traženijih austrijskih umjetnika mlađeg naraštaja. Poznat je po iznimnoj raznovrsnosti: jednako intenzivno stvara i izlaže u klasičnim crtačkim tehnikama kao i u medijskoj umjetnosti.