NAGRADNJAČA

Crveni ciklus u Lisinskom

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 01.03.2012 09:55
  • Objavljeno 27.02.2012 u 12:30
Bruno Vlahek

Bruno Vlahek

Izvor: Promo fotografije / Autor: KD Vatroslav Lisinski

U petak, 2. ožujka u Crvenom ciklusu Zagrebačke filharmonije, očekuju Vas mladi i uspješni rumunjski dirigent Ignat Mihnea i dobitnik nagrade Zagrebačke filharmonije za najboljeg mladog glazbenika 2010. Bruno Vlahek, u programu pravih glazbenih meštara Čajkovskog, Rahmanjinova, Enescua te 1. Simfonije Srećka Bradića. A mi vam ovom prilikom poklanjamo 1x2 ulaznice.

Dirigent Ignat Mihnea studirao je klavir, a zatim skladanje i orkestralno dirigiranje na Nacionalnom sveučilištu za glazbu u Bukureštu diplomirajući s najboljim uspjehom. Dirigirao je Nacionalnim simfonijskim orkestarom Irske, Nacionalnim orkestrom Radio Rumunjske, Simfonijskim orkestrom Bilbao i praktično svim filharmonijskim orkestrima iz Rumunjske. Trenutno završava svoju sedmu sezonu kao glazbeni direktor Filharmonijskog orkestra Sveučilišta Alicante u Španjolskoj.

Pijanist i skladatelj Bruno Vlahek jedan je od najistaknutijih i najsvestranijih hrvatskih glazbenika nove generacije. Koncertirao je u prestižnim dvoranama kao što su Palau de la Música u Barceloni, Akademija Liszt Ferenc u Budimpešti, Auditorio Nacional u Madridu, Gasteig u Münchenu, Mozarteum Salzburg, Tel Aviv Museum of Art te u mnogim drugim glazbenim centrima i na festivalima (Dubrovačke ljetne igre, Muzički biennale Zagreb, Osorske glazbene večeri, Festival Busoni i dr.) u Njemačkoj, Austriji, Italiji, Hrvatskoj, Francuskoj, Izraelu, Norveškoj, Crnoj Gori, Češkoj, Poljskoj, Rumunjskoj, Sloveniji, Švedskoj, Švicarskoj i Velikoj Britaniji. Nagrađen je na natječajima za poticanje hrvatskog glazbenog stvaralaštva Ministarstva kulture Republike Hrvatske, a notni zapisi njegovih skladbi izdani su dosad u Velikoj Britaniji i SAD-u. Imajući na umu da mu je tek 26 godina, svestranost koju pokazuje u svom glazbenom djelovanju (pijanist i skladatelj) uistinu je impozantna.

Upravo zato ovakve prigode Zagrebačka filharmonija smatra pravom prilikom da, na način na koji to najbolje zna i umije, potiče mlade potencijale neupitnog talenta izrasle na hrvatskom tlu da se izgrađuju i potvrđuju na ponos hrvatske glazbe i kulture.

Dvije ulaznice za koncert je osvojila Mirna Kilić

Ulaznice se podižu na štandu PRESS u KD Vatroslava Lisinskog, na dan koncerta od 18:30 do 19:20h, uz predočenje osobne iskaznice.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: tportal.hr

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi