DESET PREDSTAVA I FILMSKE PREMIJERE

Četrdesetak umjetnika na 7. Queer festivalu

28.04.2009 u 15:33

Bionic
Reading

Na sedmom festivalu 'Queer Zagreb', koji će se održati od 5. do 10. svibnja, gostovat će četrdesetak umjetnika i umjetnica iz Brazila, Argentine, Francuske, Velike Britanije, Njemačke i Bugarske, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare udruge Queer Zagreb

Festival će otvoriti europska koreografska zvijezda, Raimund Hoghe iz Njemačke, s predstavom 'Bolero Variations' nastalom prema motivima Ravelovog 'Bolera'.

U okviru kazališnog i plesnog programa izvest će se deset predstava, u ZKM-u, Teatru &TD i drugim prostorima Studentskog centra te u Histrionskom domu.

Među gostujućim koreografima, izdvaja se i Alain Buffard iz Francuske s dvije predstave, 'Good Boy' te 'Les Inconsoles', Dominic Johnson iz Velike Britanije koji se oslanja na estetiku 'body arta' te Francois Chaignaud i Cecilia Bangolea iz Francuske i Argentine, čije predstave propituju granicu izdržljivosti ljudskog tijela.

Za kraj festivala nastupit će legenda brazilskog teatra, Jose Celso i njegov Teatro Oficina, koje je prošle godine proslavilo pedeset godina postojanja. Celso će u Zagrebu s brazilskim i hrvatskim glumcima i glumicama u Teatru &TD postaviti predstavu 'Gozba' prema Platonovom tekstu kojeg je sam dramatizirao.

U sklopu filmskog programa, koji će se održati između 7. i 14. svibnja u kinu 'Europa', prikazat će se dvadesetak najnovijih igranih i dokumentarnih filmova iz SAD-a, Kine, Izraela, Velike Britanije, Meksika, Kanade, Rumunjske i Francuske.