ELEKTRONIČKE KNJIGE

Besplatno skinite 'Snagu utopije' Dražena Šimleše

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 30.11.2011 16:05
  • Objavljeno 30.11.2011 u 16:05
ŠIMLEŠA

ŠIMLEŠA

Izvor: Promo fotografije / Autor: elektronickeknjige.com/

U okviru projekta Besplatne elektroničke knjige objavljen je novi besplatni naslov, deseti i ujedno posljednji ove godine - 'Snaga utopije' Dražena Šimleše

'Snaga utopije' donosi pregled anarhističkih ideja, stavova i vrijednosti, kao i smjerova unutar pokreta, što je dodatno upotpunjeno pregledom najvažnijih akcija koje su obilježile posljednjih pedesetak godina anarhističkog djelovanja.

Prvo izdanje objavio je 2000. godine, a 2005. drugo, prošireno izdanje.

Drugo izdanje dopunjeno je tekstovima i prilozima Gorana Ivanovića Ive Kraljević Roberta Posavca, a dodan je i kratki pregled razvoja i djelovanja anarhističkog pokreta u Hrvatskoj Marka Strpića.

Za ovo treće, i ujedno prvo elektroničko, izdanje nadopunjen je i ažuriran dio knjige koji pokriva događanja zadnjih pet godina na anarhističkoj sceni u Hrvatskoj. Knjiga je važna jer u njoj suvremene anarhističke ideje i akcije kroz medije i druge oblike masovne komunikacije doživljavaju različite interpretacije.

Dražen Šimleša rođen je 1976. u Bjelovaru. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirao i doktorirao na Odsjeku za sociologiju. Zaposlen je kao asistent na Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar u Zagrebu. Područje rada mu je globalizacija i održivi razvoj. Do sada ima objavljene tri knjige i nekoliko znanstvenih radova. Predaje kolegij Globalizacija na Mirovnim studijima te Globalno društvo i održivi razvoj na Hrvatskim studijima. Aktivan je na civilnoj sceni i trenutačno volontira kao koordinator udruge Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG).

Na mrežnim stranicama projekta Besplatne elektroničke knjige dostupno je 129 naslova.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!