FESTIVAL POČINJE 16. KOLOVOZA

Bernal posebni gost ovogodišnjeg SFF-a, predstavit će svoj najnoviji film

08.08.2019 u 12:39

Bionic
Reading

Proslavljeni meksički glumac Gael García Bernal bit će posebni gost 25. Sarajevo Film Festivala (SFF) koji se održava od 16. do 23. kolovoza, potvrdili su u četvrtak iz direkcije najveće regionalne filmske smotre

Bernal je u Bosni i Hercegovini već boravio 2014. godine kada mu je uručena nagrada Počasno srce Sarajeva, a ovoga puta na SFF stiže kako bi predstavio film 'Chicuarotes' kojega je režirao, a svjetsku premijeru je doživio na posljednjem Cannes Film Festivalu.

Bernal glumi i u novom filmu Elie Suleimana 'To mora biti raj' koji će također biti prikazan sarajevskoj publici u sklopu Open Air programa ovogodišnjeg SFF-a.

Posebna projekcija filma 'Chicuarotes' predviđena je za 21. kolovoza a nakon projekcije publiku očekuje masterclass uz razgovor o filmu i karijeri sa Gaelom Garcíom Bernalom. U ovom ostvarenju Bernal donosi priču o dvojici tinejdžera iz Mexico Cityja koji očajnički pokušavaju pobjeći od siromaštva i bijede. Želje brzo ih dovode u vezu sa meksičkim kriminalnim podzemljem i oni svim silama pokušavaju zaraditi dovoljno novca kako bi otkupili vlastitu slobodu.

U ulozi redatelja Gael García Bernal debitirao je filmom 'Deficit' 2007.