PRIČA O USPJEHU U HRVATSKOJ

Arijana Čulina: Kako sam postao faca

23.12.2008 u 10:29

Bionic
Reading

Put od pizduna do tajkuna, od dobrog momka, odnosno velike pizde do uspješnog biznismena u Hrvatskoj opisan je u novoj knjizi Arijane Čuline 'Kako sam postao faca' u izdanju Mozaik knjige

Treba biti pametan, ulizica, lukav, treba imati moć, nositi odjeću s potpisom, imati vlastiti biznis, treba biti bogat, imati djevojku, ići na fitnes. Ne treba se javljati na telefon, ne smije se pokazivati da ti je do ičega stalo... ukratko, to je, kako sugeriraju naslovi poglavlja romana 'Kako sam postao faca', formula uspjeha muškarca u 40-ima, koji živi i radi u Hrvatskoj. Pisan u muškom rodu, roman donosi priču Srećka, mladog muškarca koji je pod svaku cijenu odlučio uspjeti.

'Postao sam još bogatiji. Lova se lijepi na lovu, moćni na još moćnije. Prirodnim slijedom počeo sam financirati političke stranke, za nagradu ušao u politiku, počeo dobivati još bolje, veće poslove. Kao takvom, svi su mi putovi bili otvoreni. Postao sam pravi tip 21. stoljeća... Posjedovao sam sve vrline uspješnog čovjeka. Postao sam bezosjećajan, beskrupulozan, neiskren gad. Dovoljno sam bio pametan da postanem glup', citat je iz romana predstavljenog kao priručnik namijenjen svakom suvremenom muškarcu. Roman donosi detaljne upute o tome kako prevariti, ukrasti, postati poduzetnik omiljen u društvu i među ženama.

No, on je i mnogo više o toga, donosi sve što svaki muškarac mora učiniti kako bi od sasvim prosječnog i običnog tipa postao prava faca, upravo onakva kakve danas najbolje prolaze.