Michelle Rodriguez zaprijetila:

'Ako ne budu bolji prema ženskim likovima, napuštam Brze i žestoke'

29.06.2017 u 14:52

Bionic
Reading

Glumica koja se u popularnom serijalu 'Brzi i žestoki' pojavljuje u pet filmova, na svom je profilu na Instragramu zaprijetila da će napustiti franšizu ako studio ne počne bolje tretirati ženske likove. I ranije je upozoravala da je vibra 'Brzih i žestokih' nepotrebno još uvijek 'macho 90-ih'

Rodriguez, koja u filmovima glumi Leticiu Letty Ortiz, komentirala je na Instagramu: '... nadam se da će (studio) u sljedećim nastavcima početi pokazivati više ljubavi prema ženama franšize... ako ne, morat ću reći zbogom voljenom serijalu.'

Rodriguez je glumila u pet dijelova serijala, uključujući i posljednji, osmi, koji se u domaćim kinima prikazivao u travnju. U njemu su se pojavile dvije nove junakinje, čije su uloge pripale Charlize Theron i Helen Mirren, ali je Rodriguez imala ograničeno vrijeme pojavljivanja na ekranu i film se općenito više fokusirao na muške likove poput Vina Diesela i Dwaynea Johnsona.

I prije je glumica govorila da je zabrinjava pretjerano 'muška priroda' franšize. U intervjuu za Entertainment Weekly prošlog mjeseca upozorila je da je ton serijala više fokusiran na muškarce zbog nasilnog krimi svijeta koji ti filmovi prikazuju.

Izrazila je i tada nadu da će 'Brzi i žestoki' u novim nastavcima evoluirati, izgubiti ponešto od te 'macho vibre 90-ih'. 

'Što je poruka koju šaljemo ženama, na kraju krajeva? Dosta me to brine, osobito jer radim u okruženju u kojem dominiraju muškarci', rekla je Rodriguez.