PREMIJERA U ZADRU

2014: Hrvatska odiseja u svemiru

24.01.2014 u 19:31

Bionic
Reading

Multimedijalna putujuća artistička skupina za mentalnu higijenu, fizikalnu terapiju i brzu prehranu Šušur - Bol, čiji je osnivač i vođa Ivica Jakšić Čokrić Puko, u petak, 31. siječnja s početkom u 20 sati gostuje u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar

Dolazi s predstavom '2014: Hrvatska odiseja u svemiru' koju u svojoj prepoznatljivoj i originalnoj maniri autorski i redateljski potpisuje Ivica Jakšić Čokrić Puko.

Puko je sa skupinom Šušur kao autor i redatelj dosad postavio više predstava, a sa sveukupno četiri do danas je gostovao u Zadru, gradu u kojem ga publika uvijek očekuje s oduševljenjem.

'2014: Hrvatska odiseja u svemiru' kroz uistinu jedinstvenu autorsku prizmu prikazuje stvaranje svijeta, dolazak Hrvata, sve do današnjice.

Hrvatsku povijest od doseljavanja do danas predstavljaju Vlaj Ante - nastavnik povijesti iz Ogorja, Ceca - nastavnica povijesti i turbo-folk pjevačica iz Knina, Miroslav - profesor književnosti i krležijanac iz Osijeka, Reperi (glavna uloga), General i Hal (kompjutor iz 'Odiseje'), a svako povijesno poglavlje završava zaključkom: Ma nikad ni non bilo da je vako bilo…