NAGRADNJAČA

2. Avantgarde Jazz Festival otvara Christian McBride Trio

27.04.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Drugi Avantgarde Jazz Festival otvorit će u petak, 4. svibnja, jedan od najboljih kontrabasista na današnjoj jazz i pop sceni Christian McBride i njegov trio koncertom u Maistrinom hotelu Eden u Rovinju. A mi smo pripremili 5x2 ulaznice za svoje čitatelje.

Christian McBride apsolutno je bez premca na svome instrumentu, bilo da se radi o akustičnom ili električnom basu, a kao suradnik prvi je izbor mnogih glazbenika, od Herbieja Hancocka, Chicka Coreae i Diane Krall preko Stinga i Billyja Joela pa sve do Sonnyja Rollinsa i Pata Methenyja. Slovi za jednog od vodećih jazz pedagoga, umjetnički je direktor ljetnih programa cijenjenih instituta, sveučilišta i muzeja. Tijekom karijere svirao je sa slavnim jazzistima poput Quincyja Jonesa, Bobbyja Watsona, McCoya Tynera, Raya Hargrovea, Freddiea Hubbarda, Bennyja Golsona, Pata Methenyja... Uz Raya Browna i Johna Claytona bio je članom trija SuperBass, s kojim je snimio dva albuma. Sudjelovao je u snimanjima više od stotinu albuma poznatih glazbenika te na snimanju filma 'Kansas City' Roberta Altmana, u ulozi kontrabasista Waltera Pagea. Vodi vlastite skupine s kojima je snimio brojne albume, a na nekima od njih svirali su glasoviti jazzisti poput Jacka DeJohnettea, Georgea Dukea i Kennyja Barrona. Dobitnik je prestižne nagrade Grammy, a ove godine je proglašen najboljim kontrabasistom od strane uglednog časopisa JazzTimes.

Početak koncerta je u 20.30 sati, ulaz od 20 sati.

Ulaznice za koncert Christian McBride Trija moguće je kupiti u Maistrinim hotelima: Monte Mulini, Lone, Eden, Park i Adriatic te na prodajnim mjestima sustava Eventim i online na www.eventim.hr. Cijena ulaznica u iznosi 100 kn (stajanje) i 150 kn (sjedenje). Ove godine nudimo posebnu pogodnost koja uključuje popust od 20% na redovnu cijenu karte za goste koji rezerviraju smještaj u Maistrinim hotelima.

Po dvije ulaznice za koncert osvojili su:

Dario Brajković
Ermida Civadelić
Massimo Dagostin
Henry Radanovic
Edo Ribarić