FOTOMARATON U ZAGREBU

12 sati, 24 fotografije

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 09.09.2010 12:49
  • Objavljeno 09.09.2010 u 11:07
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Pod nazivom Fotomaraton u Zagrebu će se treći put održati fotografsko natjecanje koje traje 12 sati, a natjecatelji imaju strogo zadana pravila

Teme s prošlih maratona

Imam frenda, on je duh
Radio u mojoj glavi
Rušeći linije
Gospođo vrti vam se cipela

Koncept ovog natjecanja je da svaki sudionik napravi 24 fotografije, prema 24 zadane teme. Prvih osam tema svaki natjecatelj dobiva na startu, a drugih i trećih osam na dvije kontrolne točke, čija lokacija će biti objavljena netom prije početka samog Fotomaratona. Predane fotografije moraju biti snimljene istim redoslijedom kako su teme i zadane.

Natječaj traje 12 sati, što ostavlja oko 30 minuta za jednu fotografiju. Maraton započinje u 10 sati na Trgu bana Jelačića u subotu, 11. rujna. Snimljene fotografije bit će izložene u Muzeju suvremene umjetnosti, a natjecatelje očekuju vrijedne nagrade.

fotomaraton

fotomaraton

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Ovaj tip fotografskog natječaja potiče iz Copenhagena gdje je fotomaraton prvi put održan 1989. godine, a otada se proširio po mnogim gradovima u svijetu poput Berlina, Beča, Londona, Praga. U Zagrebu je Fotomaraton prvi put održan 15. rujna 2007. i na njemu je sudjelovalo oko 150 natjecatelja.

Teme koje se zadaju su uglavnom apstraktne, iz razloga što natjecatelji nisu ograničeni na određene motive grada Zagreba, već se želi dobiti što više interpretacija tema koristeći različite motive koje Zagreb može ponuditi. Tako se dobiva na raznovrsnosti fotografija, a usporedba interpretacija pojedinih tema je vrlo zanimljiva.

Više o natječaju pogledajte na službenoj stranici

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi