BLOG ZORANA ŠPRAJCA

Kako je T-Rex posao Srbin

02.07.2013 u 10:35

Bionic
Reading

Kako je T-Rex posao Srbin

Sjećate se one dvije djevojke koje su svojim poprsjem na Euru 2012. pronijele slavu naše zemlje diljem svijeta? Četiri sise koje su ispale ispod navijačke majice kockastih završile su na stranicama apsolutno svih portala, novina i televizijskih vijesti koje su pratile Euro.

S obzirom da su bile i članice HDZ-a te zaposlenice Ministarstva kulture povela se i važna rasprava o lažnom moralu, ugledu državnih službenika kao takvih i tomu slična prenemaganja uvijek popraćena sa adekvatnom fotografijom za rajcanje publike. Ministarstvo kulture je čak odlučilo suspendirati jednu od njih, ali se onda ispostavilo da nažalost u Hrvatskoj nema zakona koji priječi nošenje sisa u Poljskoj.

Afera 'sisa' sretno je okončana njihovim ljetovanjem u Cavtatu s kojim ih je počastio jedan lokalni ugostitelj želeći im se odužiti za dizanje nacionalnog ponosa i uspješnu turističku promidžbu.

Mlađahni đakovački SDP-ovac Tomislav Bogdan, potpredsjednik đakovačkog ogranka mladih SDP-ovaca, nije imao te sreće. Nakon što se s prijateljima slikao usred Beograda s podignuta tri prsta, te fotografiju objavio na svom Facebook iz HDZ-a su poslali slijedeći zahtjev:

'SDP se mora ispričati svim stradalnicima i braniteljima a u svojim partijskim ćelijama mogli bi poraditi na nacionalnoj osviještenosti'.

Kako je riječ o dvije bratske i prijateljske stranke od kojih je ova mlađa zadužena upravo za pitanja nacionalne svijesti, u SDP-u su odmah pali u nesvijest te po naputku iz HDZ-a Bogdana ekspresno razriješili svih visokih partijskih funkcija i ogradili se od njegova nedoličnog ponašanja.

Uzalud je Bogdan svojoj ćeliji pokušao objasniti da je to bio 'privatan odlazak i interna zafrkancija koja ima sasvim drugo značenje nego što je protumačeno'.

Tri prsta nisu isto što i četiri sise a i HDZ nije SDP te je diskusija o Bogdanovoj beogradskoj avanturi brzo okončana.

Sad je još ostalo u 'partijskim ćelijama poraditi na nacionalnoj osviješćenosti', kako je to tražio HDZ.

Za nacionalno nesvjesne SDP-ovce to bi pak mogao biti klizak teren te ih valja upozoriti na još neke troprste zamke koje bi valjalo izbjegavati kako se ne bi iziritirale sestre i braća iz HDZ-a.

Dakle, uobičajeno se smatra kako je najviša razina nacionalne svijesti koju može imati neki Hrvat nošenje ustaških insignija. Kape, majice, čarape i barjaci sa slovom U su izrazito popularni kod svakoga tko se smatra velikim Hrvatom. Naizgled bi bilo najjednostavnije da SDP-ovci svoju lojalnost hrvatskom nacionalnom korpusu demonstriraju navlačeči na sebe crne košulje s prigodnim znakovljem te oderu glasnice pjevajući 'Gradiška stara'. Ali, oprez, to je zamka u kojoj bi ih rado dočekao svaki čestit HDZ-ovac. Naime, cijeli ustaški pokret zapravo je inačica četničkog pokreta Draže Mihajlovića, što se lijepo vidi na fotografijama iz ’41, kad mlad ustaša polaže zakletvu. Obred se izvodi uz raspelo, pištolj i bodež a prisegnik u zrak drži podignuta - tri prsta desne ruke.

I sam poglavnik, zajedno sa cijelom svojom NDH Vladom prisegu je položio sa uzdignuta tri prsta, točno onako kako su ih uzdigli Bogdan i prijatelji usred Beograda.

Veličanje Svetog oca također je prikriveno širenje srpske hegemonije. Naime papinska garda također priseže – s uzdignuta tri prsta.

Tri prsta u kršćanstvu inače simboliziraju Sveto trojstvo- Oca, Duha i Sina , što nam jasno govori da je Novi zavjet zapravo prvi nacrt
Memoranduma SANU-a koji je Dobrica Ćosić počeo pisati već 50.g poslije Krista. Kako bi se zameo trag, izvedena je tipično bizantinska prevara. Ćosić je prvo poglavlje prepričao nekom lakomom trgovačkom putniku koji je na tome odlučio napraviti spisateljsku karijeru pa je tako umjesto 'evanđelja po Dobrici' nastalo evanđelje po Mateju.

U svakom slučaju SDP-ovci bi trebali izbjegavati crkvu kako se ne bi uvukli u kakva mutna srpska posla, što je prvi među njima već naslutio kada je izjavio da ga samo državni protokol može natjerat u crkvu.

U partijskim ćelijama također bi trebali obratiti pozornost i na udžbenike iz prirodoslovlja. Naime, ministar obrazovanja Željko Jovanović odandje bi svakako trebao izbaciti najvećeg Srbina koji je ikada hodao planetom - T-Rexa.

Taj monstruozni Srbin nikada nije skrivao svoje nacionalno podrijetlo. On čak ne mora zaklanjati dva prsta da bi pokazao ostala tri!

On je rođen samo s tri prsta! Tri stražnja prsta - kandže s kojima je razdirao sve ostale narode i pripadnike nacionalnih manjina nesumnjivo svjedoče o tome da je on praotac svih Srba, te je kao takav izrazito neprikladan za knjige koje obrazuju našu mladež, osobito ovu zaigranu i neosviješćenu SDP-ovu mladež.

Pa ako već ti mladi negdje u Beogradu moraju iskazati svoju opijenost druženjem sa tamnošnjim življem onda im je najbolje preporučiti da umjesto mahanja sa tri prsta na Terazijama mašu s nečim drugim. Sisama ili čime već. Neka pokažu sve što imaju. Samo ne tri prsta.

Možda je najjednostavnije samo istaknuti srednji prst. Takav iskaz nacionalne osviješćenosti razumljiv je čak i drugovima u HDZ-u i gospodi u SDP-u.