komentar

Kristijan Pavić

Kristijan Pavić diplomirao je Pomorski menadžment 2000. godine na Pomorskom fakultetu u Dubrovniku.

Od 2000. do 2006. radio je u tvrtki Carnival Cruise Line (Miami, SAD) na mjestu glavnog direktora za elektroniku. Od 2006. obnašao je funkciju ravnatelja Županijske lučke uprave Dubrovnik, dok je 2010. postavljen za ravnatelja Lučke uprave Dubrovnik. Na dužnost pomoćnika ravnatelja Lučke uprave Dubrovnik stupio je 2012. godine, a tu je ulogu obnašao do imenovanja predsjednikom Uprave ACI (Adriatic Croatia International Cluba) d.d. u kolovozu 2016.

Od 2011. do 2016. bio je član Upravnog odbora udruge MedCruise, gdje je bio zadužen za financije, dok je 2016. i 2017. djelovao na mjestu predsjednika udruge MedCruise.

Tijekom svoje karijere vodio je više razvojnih projekata uključujući projekt izgradnje Gata 14 u luci Dubrovnik (ulaganje vrijedno 9 milijuna eura) kao i projekt rekonstrukcije i izgradnje ACI Marine Rovinj (ulaganje vrijedno 20 milijuna eura). Najveći projekt svakako je izgradnja buduće ACI marine Rijeka, koji trenutno predstavlja najveću investiciju u nautičkom turizmu u povijesti Republike Hrvatske, procijenjenu na oko 48,5 milijuna eura. Riječ je o ukupno 23. marini u lancu ACI-ja, koju će u narednim godinama izgraditi tvrtka ACI-GITONE d.o.o.

Sudjelovao je kao glavni govornik i kao gost predavač na brojnim konferencijama, među kojima su 3rd International Congress on Mediterranean Trade and Luck Cities u Turskoj, Adriatic Sea Forum u Trstu i Dubrovniku, Costa Brava Cruising Symposium u Španjolskoj, 2nd UNWTO Conference on Destination Management u Crnoj Gori te Međunarodna konferencija “Ponovno pokretanje turističkog sektora u jadranskom području” koja je uključila osam pomorskih gradova s obje strane Jadrana (Ancona, Ravenna, Venecija, Trst, Rijeka, Zadar, Split, Dubrovnik).

Pavić volonterski obnaša dužnost predsjednika Upravnog vijeća Lučke uprave Dubrovnik te je počasni predsjednik udruge MedCruise.

Kristijan Pavić

Kristijan Pavić

Kao narod se znamo podcijeniti u usporedbi s nekim 'većim' zemljama. Za to nema mjesta