komentar

Igor Gržalja

Igor Gržalja je predsjednik Uprave IT kompanije ASEE (ranije Asseco SEE). Menadžer je s gotovo 20 godina iskustva stečenog na različitim pozicijama u IT sektoru, uključujući dizajn i razvoj softvera, upravljanje projektima, vođenje timova i organizacijski razvoj, kao i razvoj poslovanja i prodaju.

Nakon diplome zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva odlučuje se baviti inženjerskim poslom na različitim pozicijama od Software Developera, a zatim i Solution Architecta u tvrtki Hewlett-Packard. Sudjelovao je u razvoju aplikacija za robotske sustave, kasnije u domeni kriptografije, ali i komunikacijskih kontakt centar rješenja.

Interes za inovacije dovodi ga 2010. godine do Business Developmenta, a potom i Sales Managementa. Od 2013. do 2017. vodio je prodajni tim u osam zemalja, zaduženih za prodaju vlastitih bankarskih softvera i rješenja tvrtke ASEE.

Od 2017. na čelu je kompanije ASEE Hrvatska, a od 2021. član je uprave i tvrtke IT Sistemi, jedne od vodećih hrvatskih kompanija u području digitalizacije poslovanja i upravljanja dokumentima u velikim sustavim.

Na njegovu čelu poslovanje kompanije ASEE proširilo se na 23 zemlje, s kontinuiranim rastom prihoda i profita ostvarenih primarno na međunarodnom tržištu.

Igor Gržalja

Igor Gržalja

Globalna konkurentnost hrvatskim je tvrtkama velik izazov: Ova strategija pomaže