SLAVNA MODNA KUĆA U GASTRO BIZNISU

Gucci i Massimo Bottura donose talijansku kuhinju na Daleki istok

03.04.2022 u 07:56

Bionic
Reading

Zvuči li vam odlazak u restoran s potpisom neke modne kuće privlačno? Ukoliko ste modno osviješteni, opsjednuti šikom i uživate u dobro dizajniranim prostorima, okruženi ljudima istih preferencija – onda vjerojatno da. Tako su mislila i mnoga velika modna imena, kao i njihovi pandani iz svijeta restoranske idustrije.

Naime, danas postoji već nekoliko desetaka lokala najrazličitijih vrsta u vlasništvu modnih marki, često u suradnji s velikim chefovskim imenima, koje redovito posjećuju brojne estradne zvijezde. Tako postoje, recimo, Dolce & Gabbana Gold u Milanu, Burberry Thomas’s Cafe u Londonu, Ralph Lauren Ralph’s Coffee u New Yorku, Emporio Armani Caffe u Dubaiju, 1921 Gucci u Šangaju, Cafe Dior u Seulu, Prada Bar Luce u Milanu, Versace Vanitas u Main Beachu u Australiji…

Najnoviji, a u mnogočemu i jedan od najzanimljivijih od tih restorana je Gucci Osteria da Massimo Bottura, otvoren 28. ožujka ove godine u Seulu, glavnom gradu Južne Koreje. Smješten na gornjem katu vodeće trgovine Gucci Goak u četvrti Itaewon, ovo je treća globalna ispostava suvremenog talijanskog restorana izvan Italije, nakon Rodeo Drivea na Beverly Hillsu i Gucci Namiki u tokijskoj Ginzi. Dodajući kreativnost, eleganciju, razigranost i senzualnost tradicionalnoj talijanskoj kuhinji, gosti u Seulu sada imaju prilike uživati u jedinstvenom gastronomskom doživljaju koji uključuje raznolikost i identitet njegove lokacije.

Gucci Osteria Seoul neposredno prije otvorenja predstavila je jelovnik koji spaja talijansku i korejsku kulturu. Restoran goste dočekuje kroz namjenski ulaz na razini ulice. Kapacitet mu je 28 gostiju u glavnoj sali i 36 na terasi, a poslužuju ručak, večeru i talijanski aperitiv.

Jelovnike je izradio slavni talijanski chef Massimo Bottura (vlasnik već kultne Osterije Francescane s 3 Michelinove zvjezdice, 2016. i 2018. proglašen najboljim restoranom na svijetu. Kuhinju restorana vodi Karime Lopez, do nedavna izvršni chef restorana Gucci Osteria Florence (jedna Michelinova zvjezdica iz 2020), zajedno sa seulskim izvršnim chefom Hyungkyu Junom i glavnim kuharom Davideom Cardellinijem.

À la carte jelovnik uključuje u drugim ispostavama već popularna jela s potpisom Gucci Osterije poput Emilia Burgera i Tortellina s kremom od parmigiana reggiana. Također ima i kreativnih jela inspiriranih talijanskom kuhinjom, ali i novih sezonskih kreacija inspiriranih Korejom (primjerice, Summer in Adriatic i Seoul Garden).

'Postoji nevidljiva nit koja se proteže kroz svaku od Gucci Osterija na globalnoj razini - ona koja isprepliće talijansku hranu s hranom i proizvodima drugih velikih svjetskih kuhinja. Koreja, baš kao i Italija, shvaća svoju hranu kao dio svoje kulture i zato sam vrlo uzbuđen što ću svima moći poželjeti dobrodošlicu u našu ispostavu u Seulu', objasnio je povodom otvorenja restorana Massimo Bottura.

  • +7
Gucci Osteria Seoul Izvor: Gucci Osteria / Autor: Promo

Pomno dizajniran interijer Gucci Osterije Seoul korespondira s izvornom firentinskom ispostavom, s referencama na talijansku renesansu i eklektičnu mješavinu estetike koju je prigrlila dizajnerska kuća Gucci.