GURMANSKE PRIJESTOLNICE SVIJETA

Nenadmašne delicije iz Vječnog grada

21.03.2022 u 09:28

Bionic
Reading

Svatko od nas ima neku zemlju i grad u kojima najradije posjećuje restorane, što je sasvim normalno s obzirom da je hrana vrlo subjektivna stvar. Svaka destinacija diljem svijeta nudi svoje jedinstveno kulinarsko iskustvo, bilo da jedete po istarskim konobama ili u vrhunskim indijskim restoranima u Londonu

Premda je pitanje grada s najboljom hranom subjektivno, Tripadvisor, turistički internetski portal koji nudi individualne savjete za korisnike koji planiraju odmor, nedavno je ustvrdio da jedan od njih ipak 'pobire vrhnje' (namjerna metafora) kada je u pitanju kulinarski prestiž.

Naime, taj je portal proglasio Rim najboljom destinacijom diljem svijeta za ljubitelje hrane, i to zahvaljujući 'autentičnim jelima od tjestenine i gelatu koji se jednostavno ne smije propustiti'.

'Rim nije izgrađen u jednom danu i trebat će vam mnogo više od jednog dana da se upoznate s ovim bezvremenskim gradom. Talijanska je prijestolnica pravi kolaž trgova, tržnica na otvorenom i zapanjujućih povijesnih mjesta, a tu ćete uživati i u nekim od najupečatljivijih obroka svoga života, od svježe tjestenine do sočnih prženih artičoka ili nježnog gulaša od volovskog repa', propagira 'Vječni grad' Tripadvisor.

Portal se nije zaustavio samo odabirom gurmanske prijestolnice svijeta, već i ponudio čitavu top listu od deset gradova poznatih po dobroj hrani. Polovica ih je europskih, dva su iz Azije te po jedan srednjoistočni, sjevernoamerički i južnoamerički. Začudo, nema Tokija koji je vodeći gastronomski grad prema kriteriju Michelinova vodiča, a i mnogih drugih.

Evo 10 najboljih destinacija za ljubitelje hrane, prema Tripadvisoru:

1. Rim

2. London

3. Pariz

4. Dubai

5. Barcelona

6. Madrid

7. São Paulo

8. New York City

9. Bangkok

10. Singapur