ODLEŽAN I BEZALKOHOLNI

Bezalkoholne žestice? Zvuči kao oksimoron, no jedno je sigurno - čuva jetru

28.04.2022 u 16:41

Bionic
Reading

Možda ste pretjerali sa slavljima? Ili jednostavno želite odmoriti svoju jetru, a ne odreći se sofisticiranih užitaka dobre kapljice? Bez obzira što bio povod, znajte da širom svijeta postoje robne marke koje su vrlo uspješno uključile bezalkoholne vrste u svoje inače alkoholno jake portfelje. Bezalkoholne žestice? Zvuči kao oksimoron, no valja pogledati pobliže

WhistlePig je najnoviji među tim proizvođačima i iznjedrio je najnoviji hit - bezalkoholni raženi viski - PiggyBack Devil's Slide. Radi se o prvome 100-postotno odležanom bezalkoholnom raženom viskiju u svijetu koji nudi manje od 0.5 volumnog postotka alkohola. PiggyBack odležava šest godina, za koje vrijeme nedestiliran dobiva 'izraženi, složen okus' i 'jedinstvena svojstva za uživanje u pijuckanju'.

'U WhistlePigu neprestano inoviramo kako bismo oslobodili nove potencijale raži i u konačnici, u potrazi za najboljom mogućom kvalitetom i iskustvom okusa za naše poklonike, pilcu pružili jedinstveni doživljaj. Za početak smo napravili ograničenu seriju  Devil's Slidea, našeg vodećeg modela PiggyBack 100% Rye, kako bismo pilce podržali da se za neko vrijeme odreknu alkohola, da bismo ih vratili barmenima koji bi im tijekom tog razdoblja nedostajali i, ujedno, osporili skepticizme vezane uz proizvodnju i kvalitetu bezalkoholnih žestica. Na tom polju nikada prije nisu spominjane godine, a kamoli da je zabilježen neki primjer dobro odležanog viskija. To sve čini itekakvu razliku', napisala je u priopćenju medijima Meghan Ireland, master whiskey blender tvrtke WhistlePig.

Iako su možda 'suha' razdoblja dobra stvar, sve i nije baš tako lukrativno za barmene, koji se uglavnom oslanjaju na velikodušne napojnice gostiju. Baš zbog toga, WhistlePig je svoje ukupne prihode od ograničene serije PiggyBack Devil's Slidea tijekom inauguracijskog 'suhog siječnja' proslijedio baš njima.

'Svaki proizvođač bezalkoholnih žestica koji drži do sebe trebao bi ponuditi nešto za promociju svog proizvoda. Dakle, 100 posto prihoda od ovog 100% Rye Non-Alcoholic Whiskyja dobro je došlo barmenima koji su marljivo radili tijekom blagdanske sezone, da bi bili 'nagrađeni' siječanjskom sušom. Treba im pomoći i nakon svih budućih blagdana', napisao je WhistlePig na svojoj internetskoj stranici.