LOŠA ENERGIJA

Stvari kojih se prema feng shuiju odmah morate riješiti

22.03.2013 u 11:31

Bionic
Reading

Jesu li predmeti koje čuvate u kući samo dekor ili posjeduju neku energiju? Feng shui, kineska vještina uređenja prostora i življenja u skladu s njim, kaže da nije sve samo u pozicioniranju, jer svaki od tih predmeta nosi svoju energiju. Zato donosimo popis stvari kojih biste se odmah trebali riješiti jer njihova energija u domu nije nimalo pozitivna

Suho cvijeće

Suho cvijeće, uključujući i potpourri, stvara loš feng shui, a sve zato što predstavlja nepokretnu energiju. Kad negdje ponosno izložite suho cvijeće, postaje teško živjeti u trenutku. Možda ćete čeznuti za djetinjstvom ili bivšim ljubavima. Možda ćete se čak osjećati kao da ste na rubu snaga. Zato bi najbolje bilo da se riješite buketića s maturalne večere i investirate u svježi buket. Žive biljke koje cvjetaju držite u blizini ulaza u stan ili kuću jer će one ondje prostor ispuniti energijom i podići vam raspoloženje na dnevnoj bazi.

Nefunkcionalni strojevi/aparati

Stručnjaci za feng shui smatraju da elektronske naprave predstavljaju snagu i moć. Strgani, slomljeni, nefunkcionalni aparati ili elektronika s vremenom će se manifestirati u vašem životu u obliku zdravstvenih problema, propale veze ili gadne situacije na poslu. Ili popravite tu tehniku ili je bacite. Puno je bolje, prema filozofiji feng shuija, prostor ostaviti praznim, nego ga ispuniti pokvarenim televizorom, tosterom ili linijom.

Uvenule biljke

Biljke u feng shuiju simboliziraju rast, ali samo ako rastu. Ako vam sobne biljke umiru, stvorit će vam probleme. Možda će vam biti teško ustati ujutro, a na poslu ćete možda osjećati umor. Moguće je i da ćete biti preumorni za seks. Ako biljke pate zato što ste vi nemarni, bacite ih i nabavite zdrave biljke te se obavežite da ćete se više brinuti za njih. Mislite da nemate ruku za održavanje sobnih biljaka na životu? Ne očajavajte. Radije umiruće biljke zamijenite umjetnima, od tkanine.


Lijekovi kojima je prošao rok trajanja

Osim što se ne preporučuje konzumacija lijekova i kozmetike nakon isteka roka trajanja, čini se da je njihovo čuvanje loše za dom. Oni prema feng shuiju sadrže toksičnu energiju koja vam može uvelike otežati opuštanje, i tjelesno i psihičko, pri odmoru. Zato pregledajte ormariće i kutije i riješite se svih lijekova kojima je prošao rok trajanja. Puno ćete se lakše osloboditi tjeskobe i više ćete uživati u slobodnom vremenu.

Stara hrana u frižideru

Feng shui vidi hranu kao simbol sposobnosti da primate i dajete ljubav. Zato frižider pun stare, pokvarene hrane može ozbiljno ugroziti vaše veze. Pregledavajte ga na tjednoj bazi, ali ne zaboravite ni ormare, smočnice i druga mjesta na kojima čuvate hranu. Bacite sve što više nije jestivo. Kad se na to jednom naviknete, bit ćete puno pažljiviji prema hrani, ostacima i bacanju hrane. Također ćete primijetiti da lakše izražavate ljubav i da lakše prihvaćate brigu koju vam je potrebna.

Fotografije bivših ljubavi

Čak i ako ste u dobrim odnosima s bivšim/bivšom, nije zdravo izlagati njihove fotografije na vidljivim mjestima. Fotografije same po sebi sadrže snažnu energiju i imaju velik utjecaj na vašu podsvijest. Ako želite napraviti mjesta u životu za trajnu i zdravu ljubavnu vezu, pospremite stare fotografije u albume ili kutije. To će biti simbol vaše želje za novom vezom koju ćete onda lakše i privući.