TUM TUM PA

Poslušajte orkestar školskog pribora

10.02.2011 u 11:51

Bionic
Reading

Red Bull organizirao je natjecanje Tum Tum Pa koje promovira školski pribor kao instrumente. Jedino je pravilo da se ne smiju koristiti pravi instrumenti, a svjetsko finale održat će se u Rio de Janeiru

Ako imate trojicu prijatelja koji vole udarati olovkom po stolu u ritmu muzike s radija ili ih zabavlja proizvoditi glazbene zvukove ravnalom na rubu stola, trebali biste se prijaviti za natjecanje Tum Tum Pa koje je organizirao Red Bull. To jedinstveno natjecanje promovira školski pribor kao instrumente, a dozvoljeno je koristiti torbe, knjige, škare, olovke te sve ostalo što ljudi obično nose u školu ili na faks – sve osim pravih instrumenata.

Na međunarodno glazbeno natjecanje mogu se prijaviti skupine od po četvero natjecatelja. Svaku skupinu čekaju dva nastupa u trajanju od po 60 sekundi - originalna izvedba i poznati hit u vlastitoj izvedbi.

Suci će ocjenjivati svaku izvedbu pojedinačno u tri kategorije – kreativnosti, ritmu i interakciji s publikom. Ocjene su od 1 do 10, a svaka skupina može osvojiti najviše 60 bodova.