VAU - MIJAU

Pogledajte mačku koja se pretvara da je pas

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 05.07.2011 09:21
  • Objavljeno 05.07.2011 u 09:00
mačka koja laje

mačka koja laje

Izvor: Screenshot / Autor: YouTube

Duhovita snimka mačke koja laje osvojila je internet, no ne zato što mačka zvuči kao pas, već zbog njezinog nevinog pogleda koji je uputila svom gospodaru kad je ponovno počela mijaukati

Na YouTubeu najnoviji hit je mačka koja laje na prozoru sve dok njezin gospodar neočekivano ne uđe u prostoriju. Mačka koja je do maloprije lajala kao najglasniji i najopasniji pas zbunjeno se okreće prema gospodaru i uz nevini pogled počinje oprezno mijaukati.

Kratki film traje samo 20 sekundi, ali crna mačka koja izgleda kao da joj je neugodno što ju je vlasnik ulovio kako laje nezamjenjiva je. Stručnjaci su, naravno, ponudili objašnjenje zašto mačka laje i zašto se lavež pretvara u mijaukanje kad se okreće prema gospodaru.

Životinjski stručnjaci kažu da nije neobično da mačke laju – u slučaju crne mačke sa snimke radi se o imitiranju prijatelja na ulici. Dodaju da se lavež na snimci pretvorio natrag u mijaukanje jer se mačka okrenula prema gospodaru i tako znatno smanjila zračni kanal u grlu i raspoloživu energiju za glasanje.

Iako je njihovo objašnjenje vjerojatno točno, nije ni približno zabavno kao generalno tumačenje da je mački bilo neugodno što ju je gospodar ulovio kako laje.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi