MUŠKA UTRKA

Litavci proslavili Dan muškaraca s lutkama na napuhavanje

30.05.2011 u 10:51

Bionic
Reading

Litavci su na rijeci Neris prikladno proslavili neslužbeni Dan muškaraca – utrkom s lutkama na napuhavanje koje su im poslužile kao luftići

Litavci su utrkom po rijeci Neris koja prolazi kroz glavni grad Vilnius proslavili neslužbeni Dan muškaraca. Samo po sebi, to i ne zvuči previše čudno, no kad se u cijelu priču doda i informacija da su svi plivači koristili lutke na napuhavanje kao luftiće, onda utrka počinje poprimati izrazito zabavan karakter.

Više od 200 muškaraca prijavilo se za utrku pod imenom Barakuda 2011, no samo su dvadesetorica ušla u konačni odabir plivača koji će se okušati u plivanju po rijeci na improviziranim splavima. Pobjednik ovog neobičnog događanja bio je dvadesetpetogodišnji Liudas Pestininkas i njegova lutka Vaida, a za svoj podvig brzi Litavac dobio je nagradu u iznosu od oko 2.000 kuna.

'Vaida je bila dobra djevojka. Ona sluša samo mene. Drugi natjecatelji nisu imali lutke koje su tako dobre kao što je moja', rekao je ushićeni pobjednik utrke Liudas Pestininkas te dodao da traži sponzora za kupnju još nekoliko djevojaka na napuhavanje jer želi od njih napraviti čamac kojim bi pokušao prijeći Atlantik.

Organizator utrke Mindaugas Stasiulis kaže da je internetska anketa pokazala da su litavski muškarci pokazali želju i potrebu za svojim danom.