KINESKI HOROSKOP

Hoće li nam godina drvenog Konja donijeti sreću?

31.01.2014 u 08:36

Bionic
Reading

U petak, 31. siječnja, počinje kineska godina Konja, ali neće nam se baš svidjeti što donosi. Tako barem najavljuje malezijski učitelj prof. David Koh, veliki autoritet za kinesku astrologiju

Ovo će biti godina drvenog Konja, jer se svaki od 12 znakova kineskog horoskopa kombinira s jednim od pet elemenata (vatra, zemlja, metal, voda i drvo) što daje 60 jedinstvenih kombinacija znaka i elementa.

Kineski se znakovi ne izmjenjuju po solarnom kalendaru, kao zapadnjačka tropska astrologija, nego po lunarnom, pa zato njezini počeci, svršeci i trajanja variraju.

Prethodna je godina Konja trajala između 12. veljače 2002. i 31. siječnja 2003., a iduća će nastupiti 17. veljače 2026. Kao za peh, ova će ne baš povoljna godina Konja trajati osobito dugo, do 18. veljače 2015. godine.

Prof. Koh upozorava da će predstojeća godina Konja biti lošija od godine Zmije koja je na izmaku.

'Prognoza za 2014. doima se tmurnom jer očekujemo veći broj ekoloških katastrofa koje će pogoditi poljoprivrednu proizvodnju u svijetu. To će pokrenuti domino-efekt, koji će zahvatiti opskrbu i cijene hrane i nepovoljno utjecati na svjetsku ekonomiju', iznio je Koh u intervjuu za portal fz.com.


Gdje će se najviše 'kuhati'?

Dakle, možemo očekivati poplave, suše i požare, a njima će društvo praviti i financijski skandali u lipnju i srpnju.
Veliki učitelj objašnjava da prirodne katastrofe smanjuju dostupnost osnovnih artikala što destabilizira ekonomiju.

'Doći će do usporavanja ekonomske aktivnosti u Sjedinjenim Državama, a to će se preliti i na eurozonu, koja se trenutačno čini stabilnom samo na površini', nastavlja glasoviti Malezijac.

'Neće se dogoditi nagli kolaps, nego polagana recesija, koja će stvoriti teškoće vidljive krajem 2014. i početkom 2015. godine.'

Po učitelju Kohu, Skandinavija će biti najstabilnije područje planeta (što znamo i mi bez gledanja u kineski horoskop), a nemiri na Bliskom i Srednjem istoku nastavit će se i preliti na Sjevernu Afriku (i ovo se podudara s našim prognozama!).

Japan i Kina i dalje će biti upleteni u žestoke (teritorijalne, op. a.) razmirice. Među njima će se napetost pojačavati, a na pomolu neće biti nikakvog rješenja. Nastavit će se i politička previranja između Južne i Sjeverne Koreje pa će Istočna Azija biti golemo bure baruta.

Zasad se možemo tješiti da je prof. Koh u krivu. A ako nije, nadajmo se da će godina Koze, koja počinje 19. veljače 2015., biti povoljnija od ove 'konjske' koja upravo nastupa.