David Duverger odlučio je ponuditi svoj kulinarski talent na eBayu u nadi da će prikupiti značajnija sredstva za djecu oboljelu od leukemije. Razvikani francuski kuhar koji trenutačno radi u londonskom restoranu Papillon će najizdašnijem internetskom ponuđaču pripremiti galantnu božićnu večeru.

Početna svota je 800 funti. Toliko stoji rezervacija za osmero ljudi u restoranu gdje radi, a kuhar svoju motivaciju objašnjava riječima da za Božić želi napraviti nešto bolje nego doći doma i sam se napiti.

Davidu je trogodišnji nećak umro od leukemije.

Na trpezi aukcijskog pobjednika naći će se tako najfinija piletina iz Bressa u Francuskoj punjena tartufima i povrćem, kao i poznati božićni kolač Bouche de Noel.

'Nikada nisam kuhao privatno za nekoga i četiri sata koliko planiram da će priprema večere od četiri dijela potrajati bit će odlična škola kuhanja za ukućane', kaže David, nadajući se da neće morati putovati predaleko.