VRAGOVA NEĆAKINJA

Finkinja postala najbolja zračna gitaristica na svijetu

29.08.2011 u 13:49

Bionic
Reading

Finkinja Aline Westphal postala je najbolja zračna gitaristica na svijetu. Kao i uvijek, grad Oulu na sjeveru Finske bio je domaćin svjetskog prvenstva u zračnoj gitari

Aline Westphal poznata i kao 'vragova nećakinja' proglašena je najboljom zračnom gitaristicom na svijetu u Ouluu na sjeveru Finske. Aline je također i prva žena koja je kući odnijela tu titulu.

Pred tisućama gledatelja na tržnici u Ouluu najbolji svjetski zračni gitaristi pretvarali su se da sviraju pjesme od grupe Rage Against the Machine. Iako se radi o jednom od najbizarnijih natjecanja na svijetu, nevidljive gitare svirale su se kao nikad, a natjecatelji su pokazali ogroman entuzijazam koji su suci zatim ocijenili.

Najenergičnija bila je Aline Westphal koja je dala sve od sebe obaveznom pjesmom Without A Face, te pjesmom Pretender grupe Foo Fighters koju je sama odabrala. Suci su ocjenjivali uvjerljivost sviranja nepostojeće gitare, kao i originalnost i karizmu.

Drugo mjesto na svjetskom prvenstvu u zračnoj gitari dobio je Justin 'Sjeverni Grom' Howard iz SAD-a koji je novinarima otkrio tajnu svog uspjeha.

'Moja snaga je što nemam nimalo srama. Ne brine me što ću izgledati kao budala. Štoviše, planiram izgledati kao budala', rekao je drugoplasirani Justin Howard.

Čehinja Veronica Mullerova završila je na trećem mjestu. Sve u svemu, bio je to odličan dan za žene širom svijeta s obzirom na to da nijedna natjecateljica nije kući odnijela medalju još od 2004. kad je Amerikanka Miri 'Sonyk-Rok' Park osvojila srebro.