MOJ GALEBE

10 naj stereotipa o strankinjama na moru

21.08.2011 u 12:30

Bionic
Reading

Premda se sezona polako bliži kraju, a tako i prilika za sve galebove da se fiziološki upoznaju sa europskim kulturama koje u badiću ophode jadranske plaže, nije naodmet pozabaviti se njihovim finim razlikama. Pa dobro onda, kako možemo potrpati u ladice Čehinje, Njemice, Talijanke, Slovenke ili Norvežanke po pitanju zavođenja i lakoće s kojom im padaju gaćice? Oprez, pričamo o stereotipima galebarske fantazije s minimalnim uplivom činjenica

Čehinje
Bez premca, Čehinje su najrasprostranjeniji lajtmotiv u ljetnim pričama napaljenih muškića iz razloga što su, legenda kaže, nevjerojatno brze na ciferšlusu. 'Čehinje pitaju, ne daju', a i nije da imaju problema s jezičnom barijerom. Što više šuma u komunikacijskom kanalu, to je veći problem ostati suh. Seks u češkoj kulturi ima auru komedije i entertainmenta, nešto poput genitalnog lunaparka gdje je poanta dobro se zabaviti i ne biti cicija. Rutinirani zavodnici se, štoviše, bune da se Čehinja jednostavno ne mogu riješiti.

Njemice
Ako postoji nacionalni fetiš koji mašta hrvatskih galebova nikako da preraste, onda su to Njemice. Poslovično hladne, nepristupačne i s mentalitetom koji ozbiljno kontrira slavenskom stanju uma, imaju nevjerojatan plus na barometru domaćih zavodnika – ne zamaraju se suvišnim pričama i ako žele avanturu, onda će je jednostavno zgrabiti s germanskim smislom za mehaniku. Bonus je, kažu, ako imaju preko četrdeset. Tada će svoj hrvatski dildo na koji je nataknuta amorfna masa nečega što podsjeća na muškarca, svojski nahraniti i napojiti. Čisto da alatka ne izgubi funkciju.

Talijanke
Plus Talijanki je to što totalno puše mačo ulete i prozirna prekenjavanja ambicioznih tipova. Zahvalimo to njihovoj muško-ženskoj kulturi u kojoj je teret zavođenja potpuno u domeni jačeg spola. Dakle, svi koji su se namjerili na biće iz Italije preporučamo posjet pedikeru, manikeru, šaku briljantina u kosi i obavezni tečaj kod logopeda, da vas nauči govoriti glasno, razmetljivo i s dikcijom. Naravno, sve mora biti upakirano u celofan romantike, inače će prebrzo skužiti da ste slavenski barbar a vi popušiti šansu za dobrosusjedski odnos.

Amerikanke
Pričaju iskusnjare da je s Amerikankama ili izuzetno lako ili izuzetno teško. Treba se prvo dogoditi ona mala stvar – da je uopće seksualno zanimaš. Ako ne, nema te strategije koja će ti otvoriti vrata američkog sna. Za one koji su preskočili tu prvu preponu, savjetujemo da sve svoje adute stavite na trkeljanje o drevnoj i autentičnoj kulturi kojoj pripadate. Slobodno svaku povijesnu referencu pomaknite za par stoljeća unazad u povijest. Autentičnost ih loži. Sve prije 18. stoljeća još više.

Slovenke
Gravitaciji češkog donjeg rublja konkurira eventualno ono slovensko. Čak se i galebovi s višegodišnjim certifikatom uvijek i ponovno čude kako je to sa Slovenkama bestežinski lako. Ljeto je kratko, cure iz dežele nemaju vremena za biranje, a i nije potrebno da se nešto previše upoznajemo, ionako smo donedavno svi imali iste putovnice.

Norvežanke

Slične simptome imaju i bolje polovice iz skandinavskih zemalja, ali iz potpuno drukčijeg razloga. Kako se ispovijedaju tipovi po forumima, cure sa sjevera su kod kuće ful sramežljive i spore, no jednom kada ih opali sunce s juga, rastapaju se sve kočnice oko hipofize. Nekako logično, za plavokose i bjelopute Sigrid ili Hallfrid crni opaljeni urođenici s Balkana su egzotična fantazija koju treba isprobati kao što se isprobavaju prženi skakavci ili žvake od meduza.

Britanke

Orah na kojem će se polomiti priličan broj kljunova, Britanke zahtijevaju u najmanju ruku da znate solidan engleski i budete dovitljivi. Znači, petparačke priče i tome kako je lijep zalazak sunca, da ima oči kao more i ine romantične limunade koje eventualno prolaze kod latinskih naroda, treba pospremiti daleko iza police s kolekcijom Monty Pythona. Baš kao i kod Njemica, ako zaradite drugi spoj – to je to.

Poljakinje
Kao i kod svake katoličke nacije, cure iz Poljske ugrubo padaju u klasu znatiželjnica bez skrupula i sramežljivih zamišljenih princeza koje su prije mora pogledale dokumentarac o razmnožavanju mravojeda te shvatile da ih na svijet nije donijela roda, već nešto drugo, ali nisu još ziher što. Za prve nemamo savjeta, jerbo će više manje sve upaliti. Za potonje, počnite s temom kako ste bili ministrant i imali pet iz vjeronauka. Ni slučajno da ste pripalili pljugu ili popili više od tri deci piva u njenom bližem radijusu. Nota bene, nema šanse da probijete ciljnu ravninu za tih tjedan-dva, no nije sve u galebarenju. Ima nešto i u braku s četvero djece.

Ruskinje
Stvar s Ruskinjama u jadranskom je slučaju prilično zaribana. Premda smo se naslušali o siromašnim ljepoticama koje se udaju preko weba ili u ništa manje žalosnom scenariju završe u porno industriji, cure preko Urala koje dolaze na naše more uglavnom su nakrcane lovom i teško da će biti fascinirane lokalnim tipom koji u poderanim tenisicama prdi okolo skuterom. Kako pripadamo istom kulturnom plemenu, moment egzotike totalno je izgubljen, točnije, jedini način da urođenički sirotanko zamanta ekonomski nadmoćnu damu. Dakle, potencijalni udvarač mora zadovoljiti par bling-bling kriterija. Sad, fejkane cvikere Gucci još i možete negdje skucati, no za lažnu jahtu ili kabrio još nismo čuli.

'Domaćice'
Premda se ne kvalificiraju u listu s obzirom na naslov, postoji činjenica zbog koje ne možemo izostaviti cure s domaćeg terena. Naime, galebarske ispovijesti redovito završavaju zaključkom – 'naše su žene vrh'. Nakon što im je veseljko proputovao sve meridijane i paralele, uvijek isto – uhvati ga nostalgija. A bome ga uhvate i nepremostivi problemi. Domaće žene ne puše ni pola posto priča kojima je obarao rekorde u gostima i tek treba vidjeti hoće li se naš galeb riješiti profesionalne deformacije ili će ostati to što je – usamljeni letač nad morem koji s godinama sve manje leti i sve je više sam.