posljednji dan predaje kandidatura

Živi zid predao listu: Bunjac se ispričao, ne žele da pričamo o kriminalu

  • Maja Šurina
  • Zadnja izmjena 09.04.2019 11:20
  • Objavljeno 09.04.2019 u 11:20
Bionic
Reading

Posljednji dan predaje kandidatura Državnom izbornom povjerenstvu prvi su listu predali kandidati iz Živog zida predvođeni Ivanom Viliborom Sinčićem. U toj stranci nadaju se da će na izbore izaći što više mladih ljudi

'Predali smo listu. Na ovim izborima bira se između sluganstva i slobode i pozivam sve one kojima je dosta puzanja i toga da hrvatske vlade pogovorno ispunjavaju svaku briselsku želju, i sve one kojima je dosta Plenkovićeve diktature, odnosno gušenja slobode govora, da daju glas Živom zidu', poručio ej nakon predaje lista predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić.

Upitan hoće li im u toj borbi za mandat odmoći i incident u Saboru u kojem je sudjelovao njihov saborski zastupnik Branimir Bunjac, Sinčić je poručio: 'Sve što se dešavalo, dešavalo se zato što smeta HDZ-ovim potpredsjednicima i predsjedniku Sabora govoriti o kriminalu HDZ-a pa tako i Sanaderovom'.

Ako DORH pokrene postupak protiv Bunjca, Sinčić kaže da će se boriti da zaštite svoje ljude. 'Ono što se dogodilo ne vjerujem da ima elementa ičega. Rečeno je u afektu, kolega se ispričao, to je kraj priče... Birači će odlučiti o kontekstu zašto su izbačeni iz Sabora, a izbačeni su jer su pričali o kriminalu Ive Sanadera', kazao je Sinčić.

Nositelj liste, glavni tajnik Živog zida Tihomir Lukanić pozvao je mlade ljude da izađu na izbore. 'Želimo poslati povijesnu poruku, okrenuti zemlju i narod optimizmu i okrenuti izvlačenju iz ralja ortačkih skupina koji Hrvatsku guše i iseljavaju po svijetu. Nećemo ih iznevjeriti. Želimo Europu oteti iz ruku korporacija i vratiti narodu', poručio je Lukanić.

'Idemo im uzet' sve što im možemo uzet', zaključio je Sinčić.