'braća italije'

U Europski parlament želi i Gaj Julije Cezar Mussolini

  • V. P. P./Hina
  • Zadnja izmjena 09.04.2019 13:11
  • Objavljeno 09.04.2019 u 12:38
Bionic
Reading

Caio Giulio Cesare Mussolini, praunuk talijanskog diktatora Benita Mussolinija, bit će kandidat za izbore za Europski parlament za malu krajnje desnu stranku Braća Italije, potvrdio je u utorak u razgovoru za Il Messaggero

'Svi žele staviti Mussolinija na glasački listić', rekao je taj 50-godišnjak, bivši podmornički časnik koji danas vodi tvrtku baziranu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Priznaje da se nikada nije bavio politikom, ali uvjerava da 'diše' politiku cijeli svoj život.

To nije prvi put da on vodi kampanju u Italiji. Caio Giulio Cesar je bratić u drugom koljenu Alessandre Mussolini, Duceove unuke, koja je bila eurozastupnica od 2014. nakon što je bila senatorica i zastupnica u talijanskom parlamentu.

Rođen u Argentini, Caio Giulio Cesare (Gaj Julije Cezar) ne misli da je izabran zbog svojeg prezimena nego prije 'imena', svojeg osjećaja dužnosti i međunarodnog iskustva. No ime Giulio Cesare nije baš rijetko u Italiji.

U Strasbourgu ću 'braniti nacionalni interes u svim svojim potezima i glasanjima', rekao je, u skladu s ultra-suverenističkim stajalištima Braće Italije.