gužva u dip-u

SDP predao listu za europske izbore: Želimo ravnopravnost naših građana s građanima Europske unije

  • Maja Šurina
  • Zadnja izmjena 08.04.2019 11:43
  • Objavljeno 08.04.2019 u 09:32
Bionic
Reading

Pretposljednji dan predaje kandidatura u Državnom izbornom povjerenstvu gužva je krenula već od jutra. Prvi je svoju listu kandidata za izbore za Europski parlament predao SDP predvođen predsjednikom stranke Davorom Bernardićem

S Bernardićem su pred dužnosnike Državnog izbornog povjerenstva, koje posljednjih dana predaje kandidatura zasjeda u Saboru, stigli svi kandidati te stranke za europske izbore.

'Predali smo kandidacijsku listu. Želimo ravnopravan status naših građana s građanima Europske unije. To ćemo postići kroz ciljeve za koje ćemo se zalagati i boriti - povećanje plaća, povećanje mirovine, bolja kvaliteta zdravstvene zaštite; cilj nam je da naši poljoprivrednici budu jednaki u statusu s europskim poljoprivrednicima, borit ćemo se i za manje poreze u ugostiteljstvu i turizmu te za veću iskoristivost europskih fondova. Predajom liste ispisali smo povijest jer prvi put na listi imamo puni rodni paritet, 50 posto žena i 50 posto muškaraca. Uvjeren sam kada žene u Hrvatskoj uspiju, da će uspjeti čitava zemlja', kazao je Bernardić nakon predaje liste, pozvavši pritom građane da izađu na izbore 26. svibnja.

Dodao je da će SDP inzistirati na transparentnijoj zemlji 'koja treba biti pravedna, a ne nepravedna, koja će biti optimistična i jednaka za sve građane'.

  • +11
SDP predao listu za EU izbore Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

'Vodit ćemo afirmativnu kampanju s naglaskom na ravnopravan status naših građana s građanima Europske unije', poručio je Bernardić.

Da Europska unija za Hrvatsku nije prijetnja, ustvrdio je nositelj SDP-ove liste Tonino Picula. 'Ona bi postala prijetnja ako bi projekt Europske unije pao u ruke političarima poput Tajanija ili Orbana, neovisno o tome jesu li u Europskoj pučkoj stranci ili pripadnici radikalne desnice', kazao je Picula.

Druga na listi Biljana Borzan svjesna je da će svi političari u kampanji vjerojatno slati gotovo iste poruke. 'Zato moramo ponuditi ljude koji su se već dokazali u svom radu. Građani će nas moći razlikovati po tome što smo do sada radili u Europskom parlamentu i tome što je SDP radio u Hrvatskoj', kazala je Borzan.