u osijeku

Picula biračima: Podržite EU nasuprot snagama koje žele povratak na staro

  • I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 24.04.2019 15:29
  • Objavljeno 24.04.2019 u 15:14
Bionic
Reading

Nositelj SDP-ove liste na predstojeće europske izbore Tonino Picula pozvao je u srijedu birače da izađu na izbore i podrže sudjelovanje Hrvatske u europskim procesima, te tako podrže EU i produlje "besprimjerno dug period suradnje, mira i prosperiteta", nasuprot snagama koje bi "rado anulirale EU u korist povratka na staro"

Picula je novinarima na središnjem osječkom Trgu Ante Starčevića Picula izjavio kako je europski projekt zaslužio podršku, jer je EU od sredine 50-tih godina prošlog stoljeća osigurala "besprimjerno dug period mira i suradnje među različitim europskim državama i tradicijama, što se nikada ranije u europskoj povijesti nije dogodilo".

Ističe kako će glas građana na ovim izborima pomoći da se lakše odredi pravac razvoja EU u prvoj polovici 21. stoljeća, kao i da se EU revitalizira kako bi u predstojećim godinama bila na razini očekivanja građana koji se nose s ozbiljnim problemima.

Picula poručuje i kako su EU izbori posebno važni za hrvatske građane, jer smo "zadnji ušli u EU i imali smo najmanje prilika koristiti alate EU kako bi poboljšali vlastiti standard i realizirali naše nacionalne ciljeve".

Nipošto nam ne može biti svejedno u kom pravcu će ići razvoj EU

"U proteklih šest godina promijenila se EU, ali i Hrvatska. Bogatiji smo za jedno iskustvo i možemo procijeniti gdje treba popravljati deficit, jer nismo iskoristili sve prilike koje smo imali na raspolaganju, ali nipošto nam ne može biti svejedno u kom pravcu će dalje ići razvoj EU", ocijenio je.

Tonino Picula u Osijeku Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX

Stoga smatra da je članstvo Hrvatske u EU "prilika da otkloni postojeće deficite i razvije do kraja svoje potencijale", iako "postoje snage koje bi rado anulirale EU, u korist povratka na staro".

"Hrvatskim građanima treba dati priliku da uživaju ono što su generacije Europljana prije nas uživale. Nadam se da će odaziv na izbore biti veći nego 2013. i 2014. godine, jer nemojmo zaboraviti da uvijek lošu vlast biraju dobri ljudi koji ostaju kod kuće", poručio je Picula.