zelena lista

Nenad Matić: Problemi klimatskih promjena se rješavaju i na izborima

  • I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 20.05.2019 17:14
  • Objavljeno 20.05.2019 u 17:14
Bionic
Reading

Predsjednik Zelene liste i nositelj liste za EU parlament na predstojećim izborima, Nenad Matić, rekao je u ponedjeljak u Križevcima kako računaju da teme ekologije dođu u fokus javnosti, da to bude uzlaz zelene ideje u Hrvatskoj, zaključivši da se problemi klimatskih promjena rješavaju i na izborima

Nama su prioritet obnovljivi izvori energije, a fotonaponska postrojenja grada Križevaca su jedan od najboljih primjera kako se uključivanjem građana mogu na tom području napraviti izvrsni rezultati", rekao je Matić na konferenciji za novinare.

Dodaje da je Zelena lista u kampanji za EU izbore potrošila svega 100 tisuća i da su si dali puno truda i energije da po terenu prezentiraju svoj program. Ustvrdio je da se klimatske promjene rješavaju 'promjenom na izborima'.

Matić je također rekao da bi država trebala uvesti porezne olakšice za ulaganja u obnovljive izvore energije i time ohrabriti građane, a iznio je i podatke koliko u tome Hrvatska zaostaje za razvijenim europskim zemljama.

Nezavisni kandidat Zelene liste za EU parlament Nino Hat rekao je, između ostalog, da bi se u Koprivnici mogli ugledati na Križevce što se tiče obnovljivih izvora energije.

Konferenciji je nazočio i križevački gradonačelnik Mario Rajn koji je izrazio zadovoljstvo što je Zelena lista prepoznala Križevce kao primjer dobre prakse rekavši da su Križevci usmjereni na geotermalni i fotonaponski potencijal.