'reciklirajmo otpad, a ne prošlost'

Zelena lista podržala referendumsku inicijativu '67 je previše'

  • I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 30.04.2019 11:32
  • Objavljeno 30.04.2019 u 11:32
Bionic
Reading

Predsjednik Zelene liste Nenad Matić u utorak je na Trgu bana Josipa Jelačića potpisom podržao referendumsku inicijativu "67 je previše" poručivši kako dobnoj granici za umirovljenje trebaju odlučiti građani na referendumu

"Želimo Vladi Republike Hrvatske poslati poruku da prvo mora napraviti reforme u svojem resoru, reformu zdravstva, reformu državne uprave, uštedjeti troškove u svojim javnim poduzećima a da tek onda može povećavati poreze ili dobnu granicu za umirovljenje", kazao je Matić na konferenciji za novinare.

Uvjeren je da bi građani pristali na povećanje dobne granice za umirovljenje kada bi se prethodno učinile navedene reforme i građani vidjeli da država ide u dobrom smjeru.

"Nažalost ova Vlada prvo uzima iz džepova građana, a nema nijedne aktivnosti da rade kod sebe uštede", istaknuo je Matić.

Zelena lista, dodao je, na europske izbore izlazi uz slogan "Reciklirajmo otpad, a ne prošlost" kako bi stavila u fokus javnosti niz tema kao što su zaštita okoliša, održivi razvoj, gospodarenje otpadom, te obnovljivi izvori energije.